Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Art Deco- Art Nouveau

Art Deco oorbellen

Prachtige Art Deco oorbellen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. De oorbellen zijn van emaille.

Willem Penaat klokje

 Mooi klokje van de hand van Willem Penaat. Dit klokje is gemaakt rond 1900. Zijn klokken zijn o.a. de herkennen aan de 10.
Willem Penaat was een binnenhuisarchitect en ontwerper.

Afmetingen: (LxBxD) 45x19x12,5 cm.

Bulle art deco

Mooie marmeren art deco uitvoering van de vroege electromechanische Bulle Clock. Periode jaren ’20 van de vorige eeuw. Klokje is in mooie staat en loopt goed.

Afmetingen: 32x23x10cm

Duitse eier wekker

Mooie Art Deco eier wekker. Wit geglazuurd keramiek uit de jaren 20. De wekker functioneert nog een geeft een belletje als de eieren ideaal, hard, middel of zacht gekookt zijn

Art Nouveau veerklokje

Metalen Art Nouveau klokje. Deze klok heeft in plaats van een normale slinger een veer als slinger, wat deze klok speciaal maakt. De klok is van de Amerikaanse fabrikant Ansonia. De wijzerplaat is gesigneerd: patented Dec 14th 1886.  Ansonia clock co sole manufacturers, New York USA.

Hoogte: 36 cm

Gouds Plateel jaren ’20-’60

Mooie collectie Gouds Plateel. daterend van de jaren’20 t/m de jaren ’60. Stukken gemaakt door Plazuid, Flora Plateel en de Drietand.

De Bizon is Frans en toegeschreven aan C. Fontinelle (inmiddels verkocht). Ook de katten zijn inmiddels verkocht.

Art Deco pendule

Deze mooie grote Art Deco pendule (70x35cm) is gemaakt van mahoniehout. De versierde bronzen wijzerplaat wordt geflankeerd door gestileerde aardewerk duiven. Het uurwerk is gesigneerd: Société Clusienne S.C.A.P.H. Cluses. 8 daags uurwerk en slagwerk op gong. Echt een unieke klok

Art Nouveau klokje

Prachtig Art Nouveau Klokje van rond 1900 uit de Zuid Hollandse keramiek fabriek Gouda. Het klokje is 29cm hoog en in hele mooie staat. Gesigneerd in de voet. Junghans uurwerkje

Art Deco Movém tafellamp met wekker

Mooie zeldzame Art Deco Movém tafellamp met een ingebouwde wekker. Deze lamp is van de Baumhaus school, model Movém. Dit model is geproduceerd vanaf de jaren ’20 tot begin jaren ’40. Deze is van 1920-1929.
Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1932 eerst te Weimar later te Dessau en daarna nog een jaar in Berlijn gevestigd was.

De lamp en klok zijn beide in goede staat. De kap van de lamp is verchroomd en de voet is van marmer

Hoogte: 27 cm

Ziekenhuistafeltje

Mooi origineel ziekenhuistafeltje uit de jaren ’20. Het design doet denken aan het industrieel design, door het stalen frame en het eikenhouten blad. De verstelknoppen zijn van bakeliet. Het tafeltje is op verschillende manieren verstelbaar: in hoogte, het blad kan schuin gezet worden om bijvoorbeeld te lezen en de tafel is inklapbaar.

Afmetingen: (lxbxh) 83×39,5×95(max. hoogte)cm

Bloemen vaasjes

Twee prachtige bloemenvaasjes voor aan de wand. Deze vaasjes zijn van de jaren ’20 en zijn in zeer goede staat.

Pendule Haagse School 1920

Typisch voorbeeld van een Art Deco pendule uit de Haagse School uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Klok is in mooie staat. 8-daags uurwerk en slagwerk op een gong.

Afmetingen: 32x22x12cm (lxbxd)

Art Deco vitrine kast

Mooie Art Deco vitrine kast. Boven glazen deurtjes, onder dichte deurtjes. Deze mooie kast uit de tijd (jaren ’10-’20) is gemaakt van notenhout en heeft nog mooi aythentiek deurbeslag. De ramen zijn voorzien van facet geslepen glas. De grootste diepte (onderkast) is 44cm. De breedte is 90cm en de hoogte is 180cm

Art Deco Pendule

Mooie Art Deco pendule voorstellende een boot met 3 personen. De voorstelling is van de hand van de franse kunstenaar P Sega. Het beeld is ook gesigneerd (zie foto).

De pendule is in goede staat en heeft 2 pendanten. Het uurwerk is frans en loopt een week. Op de wijzerplaat de signatuur: “Desoleil Seneghal  Berok Plage”

Art Nouveau Pendule 1882

Dit is een typisch voorbeeld van een vroege Art Nouveau pendule. De pendule en de 2 pendanten zijn gemaakt van smeedijzer. Rondom de stijlen krullen uitbundige wijnranken zich een weg naar boven. Prachtig gemaakt door Antoine Vandonghen in 1882 te Brussel, in die tijd het centrum van de Art Nouveau.

De wijzerplaat is mooi verzilverd en heeft prachtig opgelegde verzilverde cijfers. De pendanten zijn elk versierd met 5 tulpenbloemen. Deze pendule is een unica en is gesigneerd: “Execute par Antoine VANDonghen L\’an 1882 Bruxelles”

Een pronkstuk uit de Art Nouveau. (hoogte pendule 59cm