Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Art Deco- Art Nouveau

Organische vazen

2 organische vazen met hagedis, aardewerk fabriek Katwijk. Platelen vormstuk met opvallende hagedis, overdekt met stroomglazuren in mint, blauw en grijs tinten. Ontwerp en uitvoering Gerard Klinkenberg, ca. 1925

Hoogte is 25 cm

Staande klok (Amsterdamse school)

-Verkocht – Een mooie Amsterdamse school staande klok. De klok heeft een kwartierslag met een melodie van de Big Ben.

Afmetingen: hoogte is 198 cm, breed is 50 cm en diep is 28 cm.

Bauhaus lampen

2 mooie tafellampen uit de jaren 50. Bij de grotere lamp is de kap draaibaar en bij de kleine lamp (eerste 2 foto’s) is de hoogte verstelbaar. De stroming van deze lampen is Bauhaus.

Afmetingen kleine lamp – hoogte is 34 cm, diameter kap is 28 cm en de voet is 5,5X10 cm

Afmetingen grote lamp – hoogte is 37 cm, diameter kap is 36 cm en de voet is 12×15 cm

Haagse Schoolpendule

Een Haagse schoolpendule uit de jaren 30. De klok heeft een 8-daags uurwerk en slaat op een gong.

Afmetingen: hoogte is 22 cm , breedte is 33 cm, diepte 11,5 is cm

Haagse schoolpendule

Een mooie Haagse schoolpendule uit de jaren 20. Het klokje heeft een 8 daags uurwerk en slaat op een gong. De klok heeft een bronzen wijzerplaat en heeft een massief eikenkast. De achterkant van de kast is voorzien van een plaatje met daarop de naam H.Kiek & Zn.

Afmetingen: hoogte is 26.5 cm , breedte is 36 cm, diepte 15 is cm

Couranten rekje

Een antiek Art deco kranten rekje uit de jaren 20. In goede staat.

Afmetingen: hoogte is 60 , breedte is 22,5 cm

Muvelee vaas

Een prachtige vaas met Muvelee glazuur in grillige kleuren en vormen. De vaas is gemaakt door Plateelbakkerij Zuid Holland. Deze vaas komt uit de periode rond 1920-1949 en is nog in goede staat.

Modelnr 3163 en decornr Z.531.

Afmetingen zijn 20×15×15 cm

Vaas C.J van der Hoef

Een mooie vaas met sgraffito decoratie in heldere kleur blauw. Uit de periode 1920-1949

Ontwerp: C.J van der Hoef.

Hoogte: 23,5 cm

De kat Bergen op Zoom (Schenk kan)

Een vroege schenk kan met oor van Chris van der Hoef. Deze kan is uit 1902-1918. Het heeft een reliëfmedaillon naar ontwerp van CJ van der Hoef.

In goede staat. Hoogte is 11 cm.

Mobach Utrecht vaas

–Verkocht– Prachtige vaas uit de jaren ’30. De vaas is volledig handgemaakt.

Hoogte is 19 cm, breedte is 17 cm, doorsnede van de opening is 8cm.

Art Nouveau veerklokje

Metalen Art Nouveau klokje. Deze klok heeft in plaats van een normale slinger een veer als slinger, wat deze klok speciaal maakt. De wijzerplaat is gesigneerd: patented Dec 14th 1886.  Ansonia clock co sole manufacturers, New York USA.

Hoogte: 36 cm

Boekensteunen met maraboes

Twee in zeer goede staat boekensteunen. De boekensteunen komen uit de Art Deco periode. Beide boekensteunen zijn voorzien van een maraboes met glazen ogen.

Afmetingen:  15,5 x 8 x 15,5 cm.

Penaat klok

Mooi klokje van de hand van Willem Penaat. Dit klokje is gemaakt rond 1900.
Willem Penaat was een binnenhuisarchitect en meubelontwerper. Hij volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam, o.a van Pierre Cuypers. Penaat was o.a voorzitter van het meubelatelier ‘t Binnenhuis.

Afmetingen (LxBxD) 59,5 cm, 22 cm, 13 cm

Art Deco pendule, Amsterdamse school

— Verkocht — Deze klok uit de jaren ’20 van de vorige eeuw is een heel mooi voorbeeld van een pendule in de Amsterdamse school stijl. De pendule heeft mooie subtiele detail afwerking. In hele mooie staat. slaat de hele en halve uren op een gong.

Art Deco fauteuil, Amsterdamse school

Mooie leren Amsterdamse school fauteuil. Afmetingen: 90x66x72 (hxbxd)

Jan Eisenloeffel (1876-1957) – Plaquette –

Deze mooie  vierkante plaquette is gemaakt voor de ‘Algemeene Nederlandsche Metaalbewerkersbond’. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van deze bond kregen alle leden een dergelijke plaquette. Afgebeeld is ‘De Organisatie’ die uit ‘een ordeloozen hoop steenen een hecht bouwwerk weet voort te brengen’. Ofwel de drie elementen: Chaos, Organisatie en Orde. Plaquette is in mooie staat. Emaille op koper.

Maten: 14.5 cm X 14.5 cm.

Willem Penaat klokje

 — Verkocht — Mooi klokje van de hand van Willem Penaat. Dit klokje is gemaakt rond 1900. Zijn klokken zijn o.a. de herkennen aan de 10.
Willem Penaat was een binnenhuisarchitect en ontwerper.

Afmetingen: (LxBxD) 45x19x12,5 cm.

Bulle art deco

— Verkocht — Mooie marmeren art deco uitvoering van de vroege electromechanische Bulle Clock. Periode jaren ’20 van de vorige eeuw. Klokje is in mooie staat en loopt goed.

Afmetingen: 32x23x10cm

Gouds Plateel jaren ’20-’60

Mooie collectie Gouds Plateel.

Het paard is van Plazuid Gouda. Het bokje is van Pieter Swildens. Het hertje is van Plazuid Gouda.

Het veulen is een ontwerp van Eta Lempke en Pieter Swildens. De aap is in Amsterdamse schoolstijl. De panter is een ontwerp van Yvonne Niessen.

Art Deco pendule

Deze mooie grote Art Deco pendule (70x35cm) is gemaakt van mahoniehout. De versierde bronzen wijzerplaat wordt geflankeerd door gestileerde aardewerk duiven. Het uurwerk is gesigneerd: Société Clusienne S.C.A.P.H. Cluses. 8 daags uurwerk en slagwerk op gong. Echt een unieke klok

Art Nouveau klokje

Prachtig Art Nouveau Klokje van rond 1900 uit de Zuid Hollandse keramiek fabriek Gouda. Het klokje is 29cm hoog en in hele mooie staat. Gesigneerd in de voet. Junghans uurwerkje

Art Deco Movém tafellamp met wekker

Mooie zeldzame Art Deco Movém tafellamp met een ingebouwde wekker. Deze lamp is van de Baumhaus school, model Movém. Dit model is geproduceerd vanaf de jaren ’20 tot begin jaren ’40. Deze is van 1920-1929.
Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1932 eerst te Weimar later te Dessau en daarna nog een jaar in Berlijn gevestigd was.

De lamp en klok zijn beide in goede staat. De kap van de lamp is verchroomd en de voet is van marmer

Hoogte: 27 cm

Ziekenhuistafeltje

Mooi origineel ziekenhuistafeltje uit de jaren ’20. Het design doet denken aan het industrieel design, door het stalen frame en het eikenhouten blad. De verstelknoppen zijn van bakeliet. Het tafeltje is op verschillende manieren verstelbaar: in hoogte, het blad kan schuin gezet worden om bijvoorbeeld te lezen en de tafel is inklapbaar.

Afmetingen: (lxbxh) 83×39,5×95(max. hoogte)cm

Pendule Haagse School 1920

— Verkocht — Typisch voorbeeld van een Art Deco pendule uit de Haagse School uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Klok is in mooie staat. 8-daags uurwerk en slagwerk op een gong.

Afmetingen: 32x22x12cm (lxbxd)

Art Deco vitrine kast

Mooie Art Deco vitrine kast. Boven glazen deurtjes, onder dichte deurtjes. Deze mooie kast uit de tijd (jaren ’10-’20) is gemaakt van notenhout en heeft nog mooi aythentiek deurbeslag. De ramen zijn voorzien van facet geslepen glas. De grootste diepte (onderkast) is 44cm. De breedte is 90cm en de hoogte is 180cm

Art Deco Pendule

Mooie Art Deco pendule voorstellende een boot met 3 personen. De voorstelling is van de hand van de franse kunstenaar P Sega. Het beeld is ook gesigneerd (zie foto).

De pendule is in goede staat en heeft 2 pendanten. Het uurwerk is frans en loopt een week. Op de wijzerplaat de signatuur: “Desoleil Seneghal  Berok Plage”

Art Nouveau Pendule 1882

Dit is een typisch voorbeeld van een vroege Art Nouveau pendule. De pendule en de 2 pendanten zijn gemaakt van smeedijzer. Rondom de stijlen krullen uitbundige wijnranken zich een weg naar boven. Prachtig gemaakt door Antoine Vandonghen in 1882 te Brussel, in die tijd het centrum van de Art Nouveau.

De wijzerplaat is mooi verzilverd en heeft prachtig opgelegde verzilverde cijfers. De pendanten zijn elk versierd met 5 tulpenbloemen. Deze pendule is een unica en is gesigneerd: “Execute par Antoine VANDonghen L\’an 1882 Bruxelles”

Een pronkstuk uit de Art Nouveau. (hoogte pendule 59cm