Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Carriage Klokken

Micro carriage klok

Mooi miniatuur reisklokje met vergulde applicaties. Op de hoeken versierd met kariatiden. Uurwerkje loopt 8 dagen. Afmetingen: Hoogte zonder handgreep 7,5cm, breedte 4,5cm, diepte 4,5cm.

Rijtuighorloge met  minute repeate

Zeldzaam mooi rijtuighorloge met 8 daags uurwerk en  minute repeate. Originele  foedraal. Horloge is in hele mooie staat. Afmetingen horloge: diameter 8cm, dikte 2,5cm.

Tiffany Rijtuighorloge met 15 minute repeater

Zeldzaam mooi rijtuighorloge gemaakt door Tiffany & Co. 8 daags uurwerk met 15 minuten repeater. Originele zilveren foedraal. Horloge is in hele mooie staat. Afmetingen horloge: diameter 8cm, dikte 2,5cm.

Zilveren reisklokje

Zwaar zilveren reisklokje uit de periode rond 1900. Franse makelij. Afmetingen: 8x7x12 cm (excl greep). Weekloper, géén slagwerk.

Miniatuur reisklokje

Mooi miniatuur reisklokje uit het eerste kwart van de vorige eeuw. Verzilverde wijzerplaat, geen slagwerk, 8-daags balans uurwerkje. Afmetingen: 8x7x12cm (excl handgreep)

Messing wekker

Prachtig Frans messing wekker met emaille wijzerplaat van rond 1900. 8 daags uurwerk.
Diameter: 11,5cm

Messing reisklokje

Prachtig Frans messing reisklokje van rond 1900. 8 daags uurwerk.
Hoogte: 10,5cm
Diepte: 6cm
Breedte: 8cm

Zilveren reisklokje

–Verkocht– Zeldzaam zilveren reisklokje. Van rond 1900. Gesigneerd: WimLund & son 56 Cernhill ec. London

Verchroomd reis klokje

Mooi verchroomd Frans reis klokjevan rond 1900.

Cappuccine klokje periode 1825

— Verkocht —Heel mooie cappuccineklokje uit de periode rond 1825. Wat dit klokje extra bijzonder maakt is het feit dat hij verzilverd is. Daarnaast is het klokje gesigneerd op de wijzerplaat: Delacroix á Chartres. Delacroix wordt vermeld in La dictionaire des horlogers Francais.

Het klokje heeft een 8 daags uurwerk, slagwerk op het hele en het halve uur en wekkerwerk. Verder kun je de snelheid van het gaand werk aan de voorkant bij regelen. Het klokje is in mooie staat en voorzien van een service beurt

Bvlgari reisklokje

Dit prachtige mini reisklokje is van het Italiaanse merk Bvlgari. Het ronde kastje is verguld en er zit een kwartsuurwerkje in met wekkerfunctie. De diameter is 3,5 cm. Het orginele etuitje zit er nog bij.

Bvlgari is een Italiaans merk dat al bestaat sinds 1884. Ze maken luxe producten zoals horloges en sieraden.

Tiffany & Co alarm klokje

Dit mooie reisklokje is van het bekende exclusive merk Tiffany en Co. Tiffany en Co, ookwel Tiffany\’s, is wereldwijd bekend om haar luxe sieraden en horloges. Dit klokje noemen ze ook wel een travel alarm clock. Het dekseltje kun je voor de wijzerplaat draaien. Het kwartsuuwerkje zit in een mooi roestvrijstale kastje en is ‘Swiss made.’ De wijzers en cijfers geven licht in het donker. Het klokje is 5×5 cm.
Dit ruitvormige klokje is nieuwstaat.. Klokje zit nog in de orginele doos.

Elektrische tafelklokje NUFA

— verkocht — Dit is een mooi jaren ’50 tafelklokje van de NUFA (Nederlandse uurwerk fabriek). Het klokje loopt op een electrisch motortje en maakt gebruik van de 50Hz frequentie van het elektriciteits net om mooie gelijk te lopen. Wat dit klokje extra bijzonder maakt is de volledige kalender nml: Dag, datum en maand aanduiding

Reisklokje – bureauklokje

Mooi frans reiswekkertje in een mat zwart gelakt houten kastje. Witte emaille wijzerplaat. Klokje loopt 1 week. Balans uurwerkje. Afmetingen h x b x d: 15 x 10 x 8cm

Obis reiswekkertje begin 20 eeuw

Mooi klein Frans reiswekkertje uit het begin van de 20e eeuw. Het klokje heeft een wekkerfunctie. De afmetingen zijn: 6cm x 10cm x 4,5cm

Carriage Clock met cartouche wijzerplaat (1890)

Mooie grote franse Carriage Clock, met een cartouche wijzerplaat. De kast is van gepolijst messing.  Deze reisklok is bijzonder zwaar uitgevoerd. E.e.a. degelijkheid.  Mooie facet geslepen ruitjes.  Deze klok is 18,5 cm hoog.

Het uurwerkje is in uitstekende staat, heeft een gebalanceerde ankergang en heeft een gangduur van 8 dagen.

Carriage Clock (periode1870)

Grote Engelse Carriage Clock (hoogte 25cm).Mooie geëmailleerde wijzerplaat en facet geslepen ruitjes.

Het uurwerkje is in uitstekende staat, heeft kolftandankergang, een vergulde echappement platine en een gangduur van 8 dagen.

Een heel mooi klokje voor de liefhebber/verzamelaar.