Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Overig Antiek

Tafel met glasplaat

De tafel werd rond 1900 gebruikt als droogrek. Het werd specifiek gebruikt om luiers te drogen.  Door de glasplaat is het nu een uniek tafeltje.

Hoogte van de tafel zonder glasplaat: 71 cm hoog, bovenkant 49,5 x 49,5 cm

Glasplaat: 55 x 55 cm , 0,5 cm dik.

Halfportret boer

Antiek zwart&wit litho uit de jaren ’30. Halfportret van een boer, met op de achtergrond een dorp. Het is getekend door Willem Hendrik van den Berg (1886-1970)

Portret met lijst is 29,6 x 29,6 cm

Schoolplaten

6 verschillende soorten schoolplaten.

1- Slordigheid, onvoorzichtigheid en snoepzucht. Uitgave van Kemink en zoon, te Utrecht.

2- In een middeleeuws klooster. J.W de Jongh, H.Wagenvoort en J.J Moerman. Schoolplaten voor de vaderlandse geschiedenis. Uitgave van J.B Wolters uitgeversmaatschappij Groningen en Batavia.

3- Aan de rivier. L.Dorsman, K.M.Knip en A.Mellink. Dieren in hun omgeving, eerste serie in ons land. J.B Wolters uitgevers maatschappij Groningen en Den Haag.

4\5- In het duin, hier hoort afbeelding 5 de bijplaat bij (achterkant) L.Dorsman, K.M.Knip en A.Mellink. Dieren in hun omgeving, eerste serie in ons land. J.B Wolters uitgevers maatschappij Groningen en Den Haag.

6\7-  Wintervogels, hier hoort afbeelding 7 de bijplaat bij (achterkant) L.Dorsman, K.M.Knip en A.Mellink. Dieren in hun omgeving, eerste serie in ons land. J.B Wolters uitgevers maatschappij Groningen en Den Haag.

8\9- In de noordzee, hier hoort afbeelding 9 de bijplaat bij (achterkant) L.Dorsman, K.M.Knip en A.Mellink. Dieren in hun omgeving, eerste serie in ons land. J.B Wolters uitgevers maatschappij Groningen en Den Haag.

De prijzen verschillen per schoolplaat.

Antieke sextant

Mooie antieke sextant in origineel kistje. Sextant uit de periode 1e kwart 20e eeuw. Gesigneerd N.V. Observator Rotterdam. Inclusief origineel eik certificaat uit 1957.

Antieke schoolstoelen (5 grote stoelen en 3 kinderstoelen)

8 mooie oude schoolstoelen in authentieke, mooie staat. Het gaat om 5 grote stoelen en 3 kinderstoeltjes.

Collectie vlinders in lijst

–Verkocht– Mooie collectie vlinders 1e kwart vorige eeuw verdeeld over 2 lijsten. Afmetingen: 35x40cm en 35x45cm. In totaal meer dan 130 vlinders in hele mooie conditie.

Antiek siersmeedijzeren hekwerken (8x)

8 mooie antieke siersmeedijzeren hekwerken. Waarschijnklijk gebruikt voor bevestiging voor ramen. 8 hekken hebben de volgende afmetingen: 144x40cm en 2 hekken zijn: 140x52cm.

Hydrometer tbv whisky produktie 19e eeuw

Dit is een bijzonder 19e eeuws instrument. Het werd door de toenmalige keuringsdienst van waren gebruikt om te controleren of de Whisky niet teveel werd verdund met water. Helemaal compleet, gemaakt van been en messing. Adres: Sykes Hydrometer, P Stevenson Edinburgh. Adres thermometer: Loftus, 146 Oxford St. London.

Meisje met de vuurvliegjes. JCA Goedhart (1893-1975)

Schilderij van Jan Catharinus Adriaan Goedhart. Titel meisje met de vuurvliegjes. Goedhart is o.a. bekend van zijn schilderij van Koningin moeder Emma (in bezit van de koninklijke familie zie ook de foto’s). Hij schilderde en tekende in verschillende stijlen. Van impressionistisch tot realistisch, stillevens, portretten, zeegezichten en naakten. Het mannelijk portret op 1 van de foto’s is een zelfportret. Dit schilderij is op board geschilderd. Komt direct uit de collectie van de dochter van Goedhart.  Afmeting inclusief lijst 86x60cm

Antieke Amerikaanse globe

—Verkocht— Antieke Amerikaanse blikken gelithografeerde globe. J. Chein & Co. Made in USA. Afmeting: 24 x ø 18 cm. In goede staat.

Thonet bureaustoel Jaren ’20

–Verkocht– Mooie Thonet bureaustoel uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Stoel kan draaien.

Michael Thonet, zoon van een lederbewerker, leerde de stiel van schrijnwerker en vestigde zich in 1819 als zelfstandig meubelmaker in zijn geboortestad. Hij maakte stoelen, zetels en bedden in een conventionele Biedermeierstijl,  doch zocht middelen om sneller en goedkoper te kunnen produceren en met minder verspilling aan materiaal. Rond 1830 ontwikkelde hij een methode om meubels te maken van gebogen hout door dunne houten latjes in lijm te koken tot ze buigzaam werden. Bundels van deze latjes perste hij dan met een mal in vorm, om ze ten slotte met fineerhout te beleggen.

2 bronzen Art Deco beelden met lamp

—Verkocht— 2 grote bronzen beelden van een vrouw die een lamp omhoog houdt. Art Deco stijl. Marmeren grondplaat. Hoogte van de beelden is 157cm.

Groot bronzen beeld van Vrouwe Justitia (215cm)

—Verkocht— Schitterend groot gepatineerd bronzen beeld van Vrouwe Justitia. Geblinddoekt, zodat ze onbevooroordeeld het vonnis met de weegschaal kan afwegen en met het zwaard kan voltrekken. Het beeld is levensgroot (totaal 215cm) en weegt zeker 80-100kg. Op de voet gesigneerd AMH.

Bronzen violist op marmeren sokkel (80cm hoog)

Mooi bronzen buste van een violist. Groot beeld van 80cm hoog op marmeren sokkel.

Octant Zeevaartschool Amsterdam

Prachtige 19e eeuwse Octant, gebruikt door studenten van de Zeevaartschool Amsterdam aan de Prins Hendrikkade. Benen en messing applicaties. Periode 19e eeuw.

Buffet kast 19e eeuw

Mooie buffet kast met opstand. Mahonie, 19e eeuw.

E.S.K.A.F. sierbord

Prachtig sierbord van plateel. Diameter 24 cm.Gemaakt in de Eerste Steenwijkse Aardewerk Fabriek. Waarschijnlijk ontworpen door P. de Groot.

Behalve voortvarend was Hendrik Krop ook idealistisch. In 1919 richtte hij samen met onder meer zijn neef Hillebrand Ras de Eerste Steenwijker Kunst-Aardewerk Fabriek (E.S.K.A.F.) op. Hendrik Krop werd president-commissaris. Doelstelling was niet zozeer winst te maken. Zo kregen hijzelf en de andere commissarissen geen vergoeding. De fabriek moest een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in Steenwijk. En men wilde vooral mooie dingen maken, “om het leven te veraangenamen”.
De fabriek werd, onder meer vanwege de inzet van Hendriks zoon, Hildo Krop, een groot artistiek succes. Het Eskaf-aardewerk staat nog steeds hoog in aanzien. Commercieel gezien was het echter minder een succes. In 1927 sloot de fabriek in Steenwijk en kreeg een doorstart in Huizen (Noord-Holland). In 1934 sloot de fabriek definitief.

Mahonie penantkastje

–Verkocht– Prachtig mahonie penantkastje 1850.

Afmetingen: (hxbxd) 100×94,5×36 cm

Diverse etsen

Ets 1 – Berkenlaantje. Afmetingen (inclusief lijst): 41×34,5cm

Ets 2 – Boerderij aan het water. Afmetingen (inclusief lijst): 41×34,5cm

Ets 3 – Boerderij aan het water met brug. Afmetingen (inclusief lijst): 41×34,5cm

Ets 4 – Boerderij met rietendak. Afmetingen (inclusief lijst): 37,5×43,5cm

Diverse etsen

Ets 1 – Klein roeibootje. Afmetingen (inclusief lijst): 20x24cm

Ets 2 – Huis ten Bosch. Afmetingen (inclusief lijst): 19,5x25cm

Ets 3 – Spinnekop molen Afmetingen (inclusief lijst): 34,5x30cm

Bos tafereel langs rivier

Mooi schilderij ”bos tafereel langs rivier”
Afmetingen: 52×40

Kerk in het groen C. Keus

Mooi schilderij ”kerk in het groen” van C. Keus.
Afmetingen: 38x28cm

Jazz kwartet ets

–Verkocht– Jazz kwartet ets
Afmetingen inclusief lijst: 35x33cm

twee schilderijen met Amsterdamse taferelen.

Schilderij 1 – Het IJ Amsterdam, de Spierdijk
Afmetingen: 24×30

Schilderij 2 – Schreierstoren  Amsterdam van Snapper. 23×18

Herfst landschap Ten Cate

Prachtig groot schilderij met een herft tafereel geschilderd door Ten Cate P.
Afmetingen: 58×78

Pieter ten Cate, telg uit het lange geslacht van kunstschilders. Geboren in Scherpenzeel ( Fr.) in 1869. Hij was schilder, tekenaar van landschappen ( genre) stillevens. Kreeg zijn opleiding bij de Kon. Ac. v. Beeldende kunsten in Den Haag. Lid Arti et Amicitiae, Amsterdam. Zijn werkzame periode was tussen 1889 -1937. Hij was leerling van Breitner, Hendrik Thol en Willem Tholen.

Winterlandschap naar Schelfhout

—Verkocht— Prachtig winterlandschap naar Schelfhout. +/-1880
Afmetingen: 40×53

Goudweegschaaltje

–Verkocht– Mooi Victoriaans goudweegschaaltje in reisetui. Het hele setje is compleet. Eind 19 eeuws

Camee hanger of broche

Drie prachtige camee’s die gebruikt kunnen worden als broche en hanger.
De grote camee is van goud, de andere twee van zilver. Periode: rond 1900

Stilleven Berend-Jan Dam

Prachtig stilleven van de hand van Berend-Jan van Dam. Paneel op eikenhout.

Afmetingen: 47×57 cm.

Microscoop

Mooie messing microscoop, 19e eeuws. Helemaal compleet en de microscoop is gesigneerd. Cohen Bradford

Bordenrek

Prachtig bordenrek van rozenhout met spiegel. Midden 19e eeuws.

Victoriaanse beelden

Mooie Victoriaanse beeldjes, 19e eeuws. Deze beeldjes zijn van gips. Het ene duo  is 34cm en het andere duo 41cm.
Op het grote duo staat een tekst: I wonder. So do I.

Deze beeldjes waren in de 19e eeuw verzamel voorwerpen.

Schilderijen van Jos van Dijk

2 mooie schilderijen van Jos van Dijk. Afmeting doek op paneel: 30x25cm. Afmetingen inclusief lijst: 39x33cm. Het ene schilderij geeft een mooi winterlandschap weer, het andere schilderij een strandtafereel met een zandschepper met paard en kar.

Jos van Dijk is geboren in Bolsward in 1913 en heeft zijn opleiding gehad aan de grafische school van Amsterdam. Overleden in 2000.

Lalique parfum

Vijf prachtige Lalique parfumflesjes.

Foto 1 – Linker flesje: Farouche (wild) Nina Ricci. Vergulde rand aan de hals. Marc Lalique 1974. Rechter flesje: Claire de Nilang Lalique 1997.

Foto 2 – Linker flesje: Lalique Feuille. Chevre Feuille.   Rechter flesje: René Lalique Parfum worth. Mayestic Ball, naar het grote model (26cm) van 1925.

Foto 3 – Marc Lalique. Nina Ricci 1951. Double doves van Robert Ricci. Kissing doves. ”Lair du temps’

Diverse

Diverse antieke spullen.

Foto 1: Twee Green bowls. Erg vroeg: 1863. Dit spel wordt nog steeds in Engeland gespeeld. Het hout van deze bowls komt uit Zuid Amerika: Lignum- Vitae.

Bowls of koersbal is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. Deze traditionele sport uit Engeland wordt sinds enkele decennia ook in Nederland beoefend.

Foto 2: Mooie gestoken eikenhouten zuiltjes, rond 1800 gemaakt. Waarschijnlijk in een kerk interieur gebruikt.

Industriële lampen

Wij hebben onlangs een aantal zeer bijzondere industriële lampen in kunnen kopen. Het gaat om hele zware gegoten lampen die gebruikt werden in een omgeving met explosiegevaar. Ze zijn gemaakt in de jaren ’40-’50 in het voormalige Tsjechoslowakije.

Indien u meerdere lampen wilt aanschaffen die gelijk zijn, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Alle lampen zijn omgebouwd voor 230V en voorzien van een speciale ledlamp.

Stoere lampen voor in huis, bedrijf of restaurant.

Twee prenten met Franse huizen

Twee prachtige prenten van Franse huizen (eind 19de eeuws). Deze prenten werden als inleg vellen meegeleverd bij het architecten vakblad: La Brique Ordinaire.

prent 1 (foto 1 en 2)
Een pand in het dorpje Cirey-sur-Blaise, village 40. Het huis staat er nog.

prent 2 (foto 3 en 4)
Een Villa op de Boulevard Pereire 93-95 in Parijs.  Dit huis staat er nog

Notenhouten lessenaar

Prachtige notenhouten lessenaar. De lessenaar kan van twee kanten worden gebruikt. 19de eeuws.

Afmetingen: (dxbxh) 50x56x115 cm.

Steendruk citroën DS (Snoek)

Unieke Litho (steendruk) uitgave van de klassieker: Citroën DS. Afkomstig uit het lithografisch tekenatelier van Jet Weggemans. Van de 4 verschillende kleuren zijn er elk maar maximaal 17 gedrukt. Deze steendruk is handmatig met penseel en pen door de kunstenaar nabewerkt. De Litho is mooi ingelijst en voorzien van bijpassend passepartout.

De afmeting bedraag 66x66cm.

Antiek schrijftafeltje

Antiek schrijftafeltje in goede staat.
Periode: 1860.
Mahoniehout fineer.

Afmetingen:    hoogte: 76 cm      tafelblad: 53 cm

Kapitale kasteelschouw

Kapitale kasteelschouw ombouw met getorste pilaren en gebeeldhouwde fries.
De schouw is van eikenhout.
19e eeuws.

Afmetingen:

Hoogte buitenkant : 215 cm
Hoogte binnen: 172 cm
Breedte buiten: 213 cm
Breedte binnen: 161 cm
diepte vanaf grond: 44 cm
diepte vanaf fries: 60 cm

Platelen Bloempotten uit Gouda

Drie mooie bloempotten van de bekende Plateelbakkerij uit Gouda (PZH).

De kleinste
gemerkt aan de onderkant: 2810/17 Puck Gouda, Holland. Deze komt uit de jaren ’40.

De middelste
gemerkt aan de onderkant: 2810/22 Kitty kpz Holland. Deze komt uit 1948

De Grootste
gemerkt aan de onderkant: 2810/26 Wally kpz Holland. Deze komt ook uit 1948

Diverse antieke bloempotten

Wij hebben altijd een aantal antieke bloempotten te koop.

Bronzen buste David

— verkocht — Mooie bronzen buste van David op mahoniehouten sokkel. Totale hoogte 34cm

Diverse prenten

Litho Rotterdam
Mooie litho van de Geldersekade te Rotterdam 1870.

Zilveren schaar en brievenopener

Mooie grote zilveren schaar en brievenopener in originele foudraal met zilveren punt. Deze set is in mooie conditie. zilver is 835/1000. Lengte schaar is 25cm
Periode rond 1900

Diverse globes

Duitse globe met kompas +/- 1920
Mooie Duitse globe uit de jaren 20 in een mooie staat. In de houten voet zit een klein kompasje. De gradenring en buitenkant van de voet zijn van metaal.
Hoogte: 55cm

Duitse globe +/- 1950
met bakelite gradenboog en voet. Globe is in een nette staat. Uitgever: prof. dr. arthur Krause. physikalischer erdglobus. Het kaartbeeld vertoont vooral de natuurkundige kenmerken zoals zeestromen, bergen, woestijnen etc.
De globe is gemaakt van karton en bedekt met papieren geren waarop het kaartbeeld is gedrukt.
Hoogte: 50cm

Educatieve globe, J.B. Wolters
Gelithografeerde aardglobe met dierenring. Periode eind 19e eeuw. Deze mini globe werd gebruikt voor educatieve doeleinde. Uitgegeven door de firma J.B. Wolters te Groningen (de zelfde uitgever als de bekende Bosatlas)
Hoogte: ca 16cm

Diverse kasten

Drents kabinet
Prachtig Drents eiken kabinet bekroond door halfronde boog en versierd met korenschoven, met 2 deuren geflankeerd door ronde zuilen, in de onderkast 3 laden, rustend op taps toelopende poten, +/-1810.
Afmetingen:
Hoogte: 252cm
Breedte: 175cm
Diepte: 61cm

Art Deco linnenkast
Zeer mooie Art Deco linnenkast met coromandel grepen en grote spiegel. +/-1920.
Afmetingen:
Hoogte: 200cm
Breedte: 160cm
Diepte: 62cm

Zilveren zoutvaatjes 1927

Mooi paar zilveren zoutvaatjes van de firma Searle & Co, Ltd, Londen, 1927.
1e gehalte zilver
6 x 6 x 3.5 cm – 103 gr netto
Goede conditie

Kashan tapijt

Mooi Keshan tapijt uit Iran. Afmeting: 350 x 250 cm

Zeer mooie kwaliteit. Zeldame kleurcombinatie

Persisch haltapijt

Mooi Persisch Mahal tapijt voor in de hal. Afmetingen 435×85 cm ! Prachtige kwaliteit, mooie kleuren en motieven.

4 ingekleurde etsen van J.Pollard

James Pollard (1792-1867) was in het begin van de 19e eeuw een bekende Engelse illustrator van jacht- en paarden taferelen. Deze 4 ingekleurde etsen zijn een voorstelling van een paarden race. Ze bestaan uit de voorstellingen: “Coming in”, “Starting”, “Running” en “Winning”.

De schilderijtjes zijn mooi ingelijst met passe partout en in goede staat. Afmetingen: 50x25cm

Le Remouleur

Mooi schilderij, aquarel, voorstelling: Frans straatbeeld, genaamd ‘Le Remouleur’ wat betekend: De Scharensliep.
Afmetingen: 55-68 (met lijst). Doek en lijst in uitstekende staat.
periode: eind 19e eeuw.

Spaans tinbuffet

Dit mooie 17e eeuwse spaanse tinbuffet is gemaak van vruchtenhout. Een mooie doorleefde kast, in prima staat. De bovenste helft is gemakkelijk lost te halen zodat de kast in 2 delen vervoerd kan worden.

Afmetingen (hxbxd): 200 x 82 x 36cm

Monumentale marmeren schouw

Wat een prachtige, monumentale marmeren schouw. Een sieraad in de kamer. Afmetingen: 160cm X 122cm De grootste diepte is 40cm.

De gietijzeren potkachel is ook te koop en is in goede staat, kan zo weer gebruikt worden (afmetingen 90cm X 38cm).