Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Overige Klokken

Skelet klok

Een mooie skelet klok uit de 2e helft van de 20e eeuw. De klok is voorzien van een snek uurwerk. De klok heeft daarnaast nog een maan aanduiding en een seconden wijzer. De cijferring van de skelet klok is verzilverd.

Afmetingen incl. stolp: Hoog: 53 cm, Breedte: 37 cm, Diepte: 23 cm

Jockele Uhr 19e eeuw 8,5x14cm

Mooie klein 19e eeuws Jockele Uhr. Zuid Duits, met porseleine wijzerplaatje. Afmetingen: 8,5x14cm

Congreve Klok

— Verkocht — Bijzondere Congreve klok met echappement van zes seconden. De klok heeft een snekuurwerk. Afmetingen: breedte 28cm; hoogte 24cm; diepte 19cm.

Jaeger-LeCoultre Atmos zwarte marina

Jaeger-LeCoultre Atmos zwarte marina met oriëntaalse voorstelling. De klok die je nooit hoeft op te winden. De klok die zijn energie haalt uit miniscule themperatuur en luchtdrukverschillen. De klok weegt in totaal 4045 gram. De klok is in goede staat. Aan de linker en rechterkant van de klok zit het ”weer” een beetje in de voorstelling. Zie de foto’s voor een goede impressie

Regulateur

Stijlvolle snaarregulateur van rond 1830. De klok is in perfecte staat. Slagwerk op gong. Loopt 8 dagen

Stopwatch

–Verkocht– Leuke stopwatch uit de jaren ’20. Van het merk Smiths Timer. hoogte 12cm (zonder knop).

Schwarzwalder Klokkenmannetje

Leuk klokkenmannetje van beschilderd metaal. In het Duitse Zwarte Woud liepen ooit klokkenmannen rond. Ze verdienden de kost met de verkoop en reparatie van uurwerken, maar verdwenen met de komst van klokkenwinkels.
Toen de echte klokkenmannen verdwenen, werden ze gemist. JvE, een plaatselijk fabriekje, heeft toen ter herinnering klokkenmannetjes gemaakt : gegoten beeldjes met een eendagsuurwerkje op hun borst. Deze klokkenman is van de jaren ’30.

Hoogte: 36 cm

Klokkenmannetje met bewegende ogen

Klokkenmannetje van beschilderd metaal. Deze is van de jaren ’50. Wat deze bijzonder maakt is dat de oogjes mee bewegen. (zie voor een impressie het filmpje onderaan).

Hoogte: 40 cm.

Vogelkooi klokje

— Verkocht — Leuk vogelkooi klokje van net na de oorlog. Het klokje is gemaakt door de firma Kaiser.

Zweedse Cartelklok

Mooie grote Zweedse cartelklok (Lengte 70cm, diameter wijzerplaat 22cm) uit het begin van de vorige eeuw. Houten beschilderde kast. Wijzerplaat gesigneerd: Union Stjärnsund. 8-daags uurwerk met slagwerk op belletje.

Oeil de Boeuf 1910

Messing Oeil de Boeuf van rond de periode 1910. Beschilderde wijzerplaat, met romeinse cijfers en 24-uurs aanduiding. 8-daags uurwerk, geen slagwerk. Diameter van de klok 38cm.

Frans torenuurwerk van eind 19e eeuw

Schitterend 19e eeuws torenuurwerk. Dit torenuurwerk staat op een hoge bok en is daardoor instaat om m.b.v. diverse katrollen ongeveer 12 uur te lopen op 1 opwinding. Het torenuurwerk heeft mooie messing gewichten. Het gaande werk heeft pennengang en is voorzien van reservegang voor tijdens het opwinden. Het uurwerk heeft ook zaagslagwerk en slaat de hele en halve uren op, een boven het uurwerk geplaatste, bronzen bel met hamer. Dit monumentale uurwerk is een prachtige aanwinst voor bv: de ontvangst hal van uw bedrijf, in een restaurant of ruime woonkamer.

Het slagwerk kan eenvoudig uitgezet worden.

Afmetingen zijn:
Hoogte (zonder bel) 185cm
Hoogte (inclusief bel) 238cm
Breedte: 68cm
Diepte: 58cm

Art Deco wandklok bayard

Mooie jaren 20-30 wandklok van het bekende FRanse merk Bayard. De kast is gemaakt van bakeliet. De doorsnede van de klok is 28cm. De wijzerplaat is verzilverd, de lunette is van zwaar messing. Het klokje loopt 8 dagen en slaat niet.

Gucci reisklokje

Bijzonder exclusief reisklokje met wekkerwerk van het bekende modemerk Gucci in de vorm van een damestasje. Het klokje is van hoge kwaliteit en is beschikbaar inclusief de originele Gucci doos en overdoos. Afmetingen: 19x19cm.

Gemaakt van leer en gepolijst rvs.

Collectie antieke zonnewijzers

In het Huygens Huys vindt u een prachtige collectie bodemvondsten van oude tot zeer oude zonnewijzers. Erg zeldzaam.

De eerste foto is van een loden zonnewijzer,  gevonden op een terp bij Oosterwolde (Gelderland). Gedateerd 1556. Doorsnede 11cm.

De tweede foto is een koperen zakzonnewijzertje. Dit betreft een vroeg zonnewijzertje uit het begin van de 17e eeuw en is gevonden in de bodem van een terp bij Oosterwolde (Gelderland). Doorsnede 4cm

De derde foto is van een bronze, octagonale zonnewijzer uit de 19e eeuw. Gevonden eind jaren ’60 tijdens het uitbaggeren van het riviertje de Rotte bij Rotterdam. Opschrift: “gaat met de tijd mee”.  Doorsnede 9cm.

De vierde foto is van een leistenen zonnewijzer uit de 14e eeuw. Het gat in het midden werd gebruikt om een stokje in te zetten. Het gaat om een eenvoudige gegrafeerde zonnewijzer die gevonden is in de buurt van het voormalige kasteel de Dikke Tinne in Hattem. Doorsnede 17cm

Schwarzwalder klok

Dit is een hele mooie uitvoering van een schwarzwalder klok, gemaakt rond 1840. Mooie bol glas voor de beschilderde wijzerplaat. Slagwerk op hele en halve uren op een gong. Zeer bijzonder zijn de originele houten gewichten met loden vulling. Erg zeldzaam.

Doorsnede van de wijzerplaat inncl. lunette: 30cm

Weense schilderijklok (Rahmen Uhr) periode 1820

Schilderijklok uit Wenen uit het begin van de 19e eeuw. Mooie authentieke klok met gesigneerde, emaille wijzerplaat: “Wenzel Schmann in Wien”. Klok loopt 3 dagen en heeft geen slagwerk. Afmetingen: 44 x 55 cm en de diameter van we wijzerplaat is 19cm.

Zwitserse console klok, empire

Dit is echt een one of a kind. Wat een bijzondere klok uit de periode rond 1810. De kast is prachtig wortelnoten gefineerd, net als de massief houten console waar de klok op staat. De emaille wijzerplaat heeft een lichte schotelvorm en is voorzien van zgnd Brequet wijzers. De klok is in totaal 75cm hoog en de doorsnede van de lunette is 40cm.

Het uurwerk is typisch Zwitsers, voorzien van kwartierslag en spillegang. Werkelijk een blikvanger.

Schwarzwalder klokje

Mooie Scwarzwalder klokje uit het midden van de 19e eeuw. Het klokje heeft een mooie, deels bewerkte houten rand en een achter glas beschilderde wijzerplaat.

De klok heeft slagwerk op een gong en loopt 1 dag.

Weense hangklok

Deze grote, Oostenrijkse hangklok heeft een aantal bijzondere kenmerken: De kast is mooi voorzien van noten fineer, prachtige holle emaille wijzerplaat, mooi uitgezaagde wijzers, zeer bijzondere gewichten (katrol in het gewicht), een zeer grote windvleugel en het slagwerk op dubbele bel.

De klok is uit de periode rond 1800, loopt een week en heeft een schitterend uurwerk dat nog in uitstekende staat is.

Als u een bijzondere klok zoekt waarvan er waarschijnlijk geen tweede is, dan is dit er een. Op 1 van de onderdelen van het uurwerk (de achterkant van de zaag) staat de signatuur: D. Heuser  Alberfeld

Afmetingen van de klok: 39 x 44 x 20 cm (b x h x d)

Oeil de boeuf

Dit is een mooie vroege oeil de boeuf (frans voor koeienoog). Een  kleine hangklok met een mooie sierlijke lunette rondom de emaille wijzerplaat. De klok is uit de periode 2e kwart 19e eeuw.

Het kastje is van metaal en is donker rood beschilderd  Alles in originele staat. De klok loopt een week en slaat de uren en de halve uren op klein belletje.