Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Pendules

Grote glaspendule

Een zeldzame glaspendule uit 1830. Deze pendule heeft een zonnekoning slinger. De pendule is van cuba mahonie hout. Het uurwerk van deze mooie pendule loopt 14 dagen en slaat op het hele en halve uur op een bel.

Het uurwerk is nagekeken en is in goede staat.

Afmetingen = B:31cm, H:56cm, D:19cm

Doorsnede lunette: 20cm

Kolom pendule (1830)

Een cuba mahonie gefineerde pendule. De pendule heeft vergulde applicaties en komt uit de periode 1830. Deze mooie pendule heeft een zware regelateur slinger. Het uurwerk loopt 14 dagen en slaat op een bel bij het hele en halve uur.

Het uurwerk is nagekeken en verkeerd is in goede staat.

Afmetingen = B:29cm, H:61cm, D:18cm

Doorsnede lunette: 16,5cm

Empire Kolompendule

Zeldzame kolompendule uit de periode 1800-1815. De pendule is van marmer met vergulde applicaties. De wijzerplaat is gesigneerd’: Lepaute, place du palais royal a Paris. Dit is één van de bekendste uurwerk makers uit Frankrijk. Het uurwerk loopt 14 dagen en slaat op een bel bij het hele en halve uur.

Het uurwerk is nagekeken en verkeerd in een goede staat.

Afmetingen = B:29cm, H:49cm, D:13cm

Doorsnede lunette: 16cm

Kolompendule

Een in goede staat kolompendule. Het uurwerk is nagekeken en loopt goed. Deze pendule komt uit de periode rond 1860. Het is gemaakt van gezwart hout. Het uurwerk loopt 8 dagen en slaat op het hele en halve uur op een bel.

Afmetingen = B:22cm, H:42cm, D:13cm

Vuurvergulde empire pendule (1810)

Mooie vuurvergulde pendule uit de periode rond 1810. De wijzerplaat is gesigneerd: Hunziker Rue de Bussy N: 22 à Paris. Staat ook vermeld in the Watch- and Clockmakers of the world. Afmetingen: 44x32x13cm.

Zwart marmeren pendule

Stijlvolle zwart marmeren pendule uit Frankrijk. De klok is van eind 19e eeuw. Het uurwerk loopt 8 dagen en slaat op een klein belletje.

Bronzen Putto met klokje

–Verkocht– Prachtige bronzen putto met een 8 daags balans uurwerkje in zijn handen. De putto staat op een marmeren voet, versierd met vuurvergulde, bronzen aplicaties. Zowel de klok als het beeldje zijn in een prachtige staat. Periode rond 1870.

de hoogte (incl voet): 27 cm.

Cercle tournant

Dit is een heel exclusief klokje. Een zogenaamde Cercle Tournant. Hier draait niet de wijzer, maar de cijferring. Door de bol te openen kom je bij het uurwerkje en kun je het opwinden. Dit exclusieve klokje staat op een marmeren voet, versierd met vuurvergulde, bronzen aplicaties.

Periode rond 1870

Franse pendule

Bijzondere Franse pendule van +/- 1870. De klok wordt gedragen door 3 bronzen putti’s. Het wit marmeren basement is voorzien van vergulde applicaties ook de sjaals zijn verguld. De klok slaat de hele en de halve uren op een kleine belletje. Het slingeruurwerkje loopt 8 dagen. De klok is in prachtige staat.

Hoogte van het klokje: 44 cm

Pendule

Mooie pendule van rond 1860. De Pendule is notenhout gefineerd en ingelegd met rozen – en ebbenhout. De klok is in mooie staat. Slagwerk op klein belletje. 8-daags uurwerk. Afmetingen: 41x22x13cm (hxbxd).

Vergulde Louis XVI pendule

Mooie vuurvergulde Louis XVI pendule (eind 18e eeuw). Pendule is in mooie staat. 8-daags uurwerk met “touwtjes” slinger en slagwerk op lein belletje.

Afmetingen: hxbxd  43cm x 29cm x 12c

Zwart marmeren kolom pendule

—  Verkocht — Hele mooie zwart marmeren kolom pendule uit de periode rond 1840. De pendule heeft vergulde basementen en kapitelen evenals vergulde sierranden en overige applicaties. Emaile cijferring en vergulde en gegraveerde wijzerplaat en lunette.

Pendule is in mooie staat. Slagwerk op klein belletje. 8-daags uurwerk. Afmetingen: 43x24x11cm (hxbxd)

Mini pendule 1830

Mooie kleine Franse vuurvergulde mini pendule uit de periode rond 1830. Deze bronze pendule is in mooie staat. Verzilverde wijzerplaat, alleen gaand werk. Slinger hangt aan een draadje. Voorstelling van rustende adelijke dame.

Afmetingen: 23x10x29cm (lxdxh)

Franse pendule 1860

Prachtige monumentale Franse pendule uit de periode rond 1860. De pendule is ingelegd met schildpad en heeft bronzen vuurvergulde ornamenten, waaronder 4 kariatiden op elke hoek. De  Cartouche wijzerplaat is gesigneerd: Maple & C. L.td Paris. Dit was een Engelse uurwerkmaker met een vestiging in Londen en Parijs. Het uurwerk is ook gesigneerd met:  Maple & C. L.td Paris.  Afmetingen zijn: 55x35x12,5cm

Glaspendule met kwikslinger

Mooie glaspendule met kwikslinger uit de periode rond 1900. De messing kast is voorzien van facet geslepen ruitjes. Emaille wijzerplaat gesigneerd: Bigelow, Kennard & Co. Boston.

Het gerenommeerde familiebedrijf Bigelow verkocht van 1830 tot en met 1972 klokken en sieraden in de omgeving van Boston. Het juweliersbedrijf begon met de drie Bigelow broers, John, Alanson and Abraham.

Marmeren kolom pendule

Unieke en kapitale empire, roodmarmeren kolom pendule met vergulde applicaties en zware slinger. Mooie grote emaille wijzerplaat en brequet wijzers. Wijzerplaat gesigneerd: “Badier à Paris” De firma Badier was gevestigd aan de Rue Saint-Germain L’Auxerois. Deze pendule is gemaakt rond 1810.

8-daags uurwerk met slagwerk op een belletje.

Afmetingen: (hxbxd) 49x28x14cm

Pendule gedragen door 3 cupido`s

Hele bijzondere Franse pendule uit het midden van de 19e eeuw. De bolvormige klok wordt gedragen door 3 bronzen, vuurvergulde cupido`s. De wijzers zijn in de vorm van pijlen. Het wit marmeren basement is voorzien van vergulde applicaties. De klok slaat de hele en de halve uren op een kleine belletje. Het balansuurwerkje loopt 8 dagen.

Hoogte van het klokje: 39cm

Mysterieuze met pendanten

Mooie Mysterieuze met 2 bijbehorende pendanten ! Periode eind 19e eeuw. De romantische  voorstelling bestaat uit een herderin die de klok vasthoudt, een herderin op een vaas en een jongen die zit te vissen. De vazen zelf zijn ook mooi bewerkt met landschapselementen.

De klok loopt 1 week en heeft geen slagwerk. De klok is 62cm hoog, de vazen zijn 39cm hoog. Mooi garnituur voor op een schouw of kastje.

Mysterieuze

Wat een monumentale mysterieuze. Deze klok meet maar liefst 97cm. De bronzen Gallier is gemaakt door de bekende 19e eeuwse Franse beeldhouwer Georges Omerth.  De meeste beeld mysterieuzes stellen een vrouwfiguur of een dier voor. Meestal zijn ze klein (rond de 30cm). Deze mysterieuze wordt vastgehouden door de grote Franse held, de Gallische generaal Vercingetorix.  Vercingetorix leidde in het begin van de 1e eeuw succesvol een opstand tegen de Romeinse keizer Julius Ceasar. Uiteindelijk werden zijn legers in de slag bij Alesia in 52 v.C. verslagen en Vercingetorix werd achter de zegekar van de Romeinen tentoongesteld aan het Romeinse volk. Voor de moderne Fransman van laat 19e eeuw heeft deze slag dezelfde (of waarschijnlijk meer) waarde als bijvoorbeeld Michiel de Ruyter bij ons.

Zeer bijzonder. Het beeld is mooi gedetailleerd en gesigneerd op de rots.

Bij een mysterieuze is het niet direct duidelijk hoe het komt dat in dit geval de gehele klok langzaam heen en weer gaat. Een ingenieus stukje techniek !

Als u op zoek bent naar een exclusieve klok, een echte blikvanger, dan moet u beslist deze klok komen bekijken.

Lier pendule

Mooie grote pendule, voorstellende een vrouw die een lier bespeeld. De pendule is gemaakt van marmer en brons en is voorzien van vuurvergulde applicaties. Het bronzen beeld is mooi gedetailleerd.

De wijzerplaat is verzilverd en voorzien van brequet wijzers. De pendule is uit de periode Napoleon lll (+ 1860)

De pendule is 58cm hoog en 35cm breed.

Zwartmarmeren pendule

Wat een mooi exemplaar. Deze franse pendule is gemaakt van zwart marmer. Door de zgnd “Brocot visible”  zijn het ankerrad en het ankertje zichtbaar in de wijzerplaat.

Ook de slinger is te zien door een geslepen glazen slingervenster. Deze pendule is zeer zwaar uitgevoerd (h 41cm, b 43cm)

Bronzen mini console pendule

Mooie frans miniatuur console klokje uit de periode rond 1830.  Dit klokje is van prachtig vuurverguld brons in Rococostijl en is slechts 25 cm hoog. Mooie email wijzerplaat.

Het klokje heeft een nauwkeurig balans uurwerkje en loopt een week. Geen slagwerk.Pendule

Bronzen console Klok

Mooie franse console klok uit de periode rond 1870.  Dit klokje is van prachtig  brons, hier en daar vuurverguld, gemaakt in Rococostijl en is  45 cm hoog. Mooie email wijzerplaat.

Het klokje heeft een slingeruurwerkje en loopt een week. Tevens slagwerk.

Montesquieu Pendule

Deze bijzondere bronzen vuurvergulde pendule geeft de franse filosoof, jurist en historicus Charles-Louis de Secondat, Baron de la Brede et de Montesquieu, weer. Montesquieu leefde van 1689 tot 1755. Montesquieu schrijft op deze pendule de naam van zijn belangrijkste werk “L’Esprit des Lois” (Over de geest van de wetten). Met dit grootse werk heeft hij de basis gelegd voor de grondwet van de Verenigde Staten en van de meeste West Europese democratieen. Deze mooie vergulde pendule is dan ook bijzonder geschikt voor bedrijven of personen die geinteresseerd zijn in de geschiedenis van wetgeving en rechtspraak.

De pendule dateert van het 1e kwart van de 19e eeuw en is nog in fraaie staat. Het uurwerk heeft een emaille wijzerplaat en is volledig schoongemaakt en gerestaureerd. Hoogte 33cm