Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Scheepsklokken

Scheepsklok (periode 1920)

Mooi houten scheepsklokje met een verzilverde wijzerplaat. Drie bevestigingspunten om het klokje te verankeren aan het staande wand in een schip. Bijzonder balansuurwerkje met mechaniek om bij het opwinden de balans automatisch op gang te krijgen. De diameter van het klokje is 17cm. Klokje loopt een week op 1x opwinden.

Amerikaanse scheepsklok (periode 1920)

Bijzondere Amerikaanse scheepsklok uit het begin van de vorige eeuw. De lunette is met een sleuteltje af te sluiten en het typisch Amerikaanse uurwerk heeft twee veertonnen voor het gaande werk (géén slagwerk!). Klok is in mooie staat en loopt uitstekend. Wijzerplaat gesigneerd Made in USA ST. Diameter 20cm

Chronometer John Harrison

Aan boord van een schip was het belangrijk om een zeer nauwkeurige klok te hebben. Deze scheepschronometer heeft chronometergang. Dat is het meest nauwkeurige op het gebied van mechanische klokken. Deze zeldzame scheepschronometer is gemaakt door John Harrison, inderdaad een nazaat van de legendarische 18e eeuwse John Harrison.

Deze klok loopt 2 dagen en geeft op de wijzerplaat aan hoe lang hij nog blijft lopen. Dat was belangrijk want deze klok mocht nooit stilstaan!

Seikosha scheepsklok

Mooie messing scheepsklok van het merk Seikosha. Het merk Seikosha was een sub merk van het bekende merk Seiko. Dit was de klok voor de Marconist. De marconist moest elk half uur (bij de rode vlakken) verplicht naar de noodfrequentie luisteren. De klok is van begin 1900. Diameter van de klok is 18cm.

Scheepsklok

— Verkocht — Mooie scheepsklok van 1900/1910. De klok is in een prachtige staat. Gesigneerd: Ivormar Ostend 5820 Sewill Liverpool

Scheepsklok Bayard

— Verkocht– – Mooi Frans messing scheepsklokje gesigneerd op de wijzerplaat: Bayard 8 days. Doorsnede 19cm. Klokje loopt dus 8 dagen en is in mooie staat. Periode jaren ’30

Diverse nautische uurwerken en instrumenten

Wij hebben altijd een mooie collectie nautische klokken en overige nautische instrumenten. Het model van een 17e eeuws galjoenschip is het middelpunt van de collectie. Dit model is in mooie staat en heeft een lengte van 103cm en een hoogte van 107cm. Het is voorzien van bronze kanonnen.

Scheepsklokje

— Verkocht — Mooi messing scheepsklokje gesigneerd op de verzilverde wijzerplaat: Wempe Chronometerwerke Hamburg.

Klokje is in goede staat, heeft een balansuurwerkje en loopt 1 week. Diameter klokje: 14cm

Messing scheepsklokje

Mooi klein messing scheepsklokje uit het begin van de vorige eeuw. Zware messing kast. Mooie messing wijzers en een kleine secondewijzer. Diameter lunette is 14cm. Klokje is in goede staat en loopt 1 week

Jaren 30 scheepsklok

Mooie chromen scheepsklok uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Art deco stijl van de wijzerplaat. Lichtgevende wijzers. Kwaliteitsuurwerk zorgt ervoor dat de klok 1 week loopt. Opwinden gebeurt niet m.b.v. een sleutel maar met een remontoir !

Diameter klok (lunette) is 18,5cm. Klok kan ook verstuurd worden

Hamilton Scheepschronometer WO ll

— Verkocht — Hamilton was het enige Amerikaanse bedrijf dat gecertificeerd was om scheepschronometers te leveren aan de Amerikaanse marine. Deze mooie precisieklok is gesigneerd & gedateerd: “Hamilton Lancaster PA U.S.A. N8508 1941” Het gaat om het Model 21.

Mooi eiken kistje met messing beslag. Het verzilverde uurwerk met “Genfer Streifen” is van hoge kwaliteit en cardanisch opgehangen. Uiteraard een snek en chronometergang. De opwindsleutel is voorzien van een zgnd dronkemans inrichting. Dit was om te voorkomen dat iemand de klok de verkeerde kant wilde opwinden, hetgeen tot grote schade kon leiden.

Op de wijzerplaat  is een indicatie weergegeven hoelang de klok nog loopt voordat deze weer moet worden opgehangen (zgnd gangreserve)

Waltham Scheepschronometer

Dit is een mooie kleine Amerikaanse  scheepschronometer uit de eerste helft van de vorige eeuw. De chronometer zit in een mahoniekistje voorzien van messing beslag. De chronometer is uiteraard cardanisch opgehangen. Het uurwerk is van hoge kwaliteit. Mooie verzilverde platines met Genfer Streifen.

Afmeting van het kistje: 13 x 13 x 13cm. Doosnede lunette 7cm

Russische Scheepschronometer

Aan boord van een schip was het belangrijk om een zeer nauwkeurige klok te hebben. Deze scheepschronometer heeft chronome-tergang. Dat is het meest nauwkeurige op het gebied van mechanische klokken.

Deze klok loopt 2 dagen en geeft op de wijzerplaat aan hoe lang hij nog blijft lopen. Dat was belangrijk want deze klok mocht nooit stilstaan !

Het uurwerk is verguld en de lagers zitten in gouden busjes verwerkt. Natuurlijk een snekuurwerk. De klok zit in een mooi mahonie kistje en de transportkist plus omslag zit er ook nog bij.

Russisch Duikershorloge

Dit is een zeer zwaar, professioneel duikershorloge uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Het originele bandje is geschikt om over een zwaar duikerspak aan te brengen.

Wijzers en cijferaanduiding zijn voorzien van iluminiserende verf. Prachtig collectors item.