Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

School- & Pubklokken

Pubklok

Mooie pubklok met snekuurwerk uit de periode rond 1900. Wijzerplaat gesigneerd: William Ellis London. Diameter van de klok is 38cm.

Tsjechische stationsklok

Hele grote Tsjechische stationsklok. Deze kolossale klok heeft op het centraal station van Praag gehangen. Er zit een moderne pulsgever in. De klok heeft een dubbele wijzerplaat.
Diameter 60cm

Kleine pubklok

Leuke kleine pubklok van het begin van de vorige eeuw. De kast is van eikenhout. Uurwerk loopt 8 dagen.
Hoogte: 28 cm
Diepte: 12 cm
Breedte: 28 cm

Double Dial Pub klok

Dit is wel een heel bijzondere pub klok. Deze klok heeft een dubbele wijzerplaat. Dergelijke klokken hingen in het Victoriaanse Engeland van de 19e eeuw vaak aan het plafond van een bibliotheek, een stations gebouw of bijvoorbeeld een gemeentehuis. Allemaal openbare (PUBlic) gebouwen. Je kunt dus van beide kanten zien hoe laat het is.

Het zeer zware uurwerk heeft een snek constructie en stuurt dus 2 wijzerplaten aan. Als je de wijzers aan de ene kant gelijk zet dan lopen de andere wijzers meteen mee. Werkelijke een uniek object.

Franse schoolklok

— verkocht — Deze mooie Franse  schoolklok is van eind 19de eeuw. De klok en uurwerk zijn in een goede staat. De klok heeft slagwerk op een gong loopt een week. Diameter klok: 36cm. De wijzerplaat is gesigneerd met de naam en plaats van de verkoper uit die tijd: Fournier St Amand.

Mooie notenhouten Franse schoolklok

— verkocht — Deze mooie Franse notenhouten schoolklok is van eind 19de eeuw. De klok en uurwerk zijn in een goede staat. Geen slagwerk en de klok loopt een week. Diameter klok: 38cm. Diameter wijzerplaat: 23cm

Engelse Pubklok

— verkocht — Mooie Engelse pubklok. Mahonie kast, geen slagwerk.  periode 1930

Doorsnede lunette is 36cm.

Messing Schoolklok Frans

— verkocht — Messing Franse schoolklok. Uurwerk is nagekeken. Klokt heeft een 8-daags uurwerk zonder slagwerk. In mooie staat.

Stationsklok met dubbele wijzerplaat

Vintage stationsklok voor aan het plafon uit de jaren ’60. Klok is in originele staat. Dubbele wijzerplaat.

Afmetingen: hxbxd 84,5×43,5×15 cm
(de 84,5 cm is incl. het ophang onderdeel)

Victoriaanse Stationsklok

Monumentale Victoriaanse Stationsklok. De klok is 75cm hoog en 82cm breed. Waarschijnlijk onderdeel van een lambrisering uit een 1e klas stations wachtkamer. Heel mooi groot en zwaar uitgevoerd snek uurwerk. De wijzerplaat is gesigneerd: E. Lauert the grove Buxton

Uurwerk is in hele mooie staat