Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

School- & Pubklokken

Tsjechische stationsklok

Hele grote Tsjechische stationsklok. Deze kolossale klok heeft op het centraal station van Praag gehangen. Er zit een moderne pulsgever in. De klok heeft een dubbele wijzerplaat.
Diameter 60cm

Grote Engelse pubklok met snek

—Verkocht— Mooie grote mahonie pubklok uit het begin van de vorige eeuw. De kast is van mahonie. Het zwaar uitgevoerde uurwerk heeft een snek en loopt 8 dagen.
Diameter: 46 cm

Kleine pubklok

Leuke kleine pubklok van het begin van de vorige eeuw. De kast is van eikenhout. Uurwerk loopt 8 dagen.
Hoogte: 28 cm
Diepte: 12 cm
Breedte: 28 cm

Double Dial Pub klok

Dit is wel een heel bijzondere pub klok. Deze klok heeft een dubbele wijzerplaat. Dergelijke klokken hingen in het Victoriaanse Engeland van de 19e eeuw vaak aan het plafond van een bibliotheek, een stations gebouw of bijvoorbeeld een gemeentehuis. Allemaal openbare (PUBlic) gebouwen. Je kunt dus van beide kanten zien hoe laat het is.

Het zeer zware uurwerk heeft een snek constructie en stuurt dus 2 wijzerplaten aan. Als je de wijzers aan de ene kant gelijk zet dan lopen de andere wijzers meteen mee. Werkelijke een uniek object.

Franse schoolklok

Deze mooie Franse  schoolklok is van eind 19de eeuw. De klok en uurwerk zijn in een goede staat. De klok heeft slagwerk op een gong loopt een week. Diameter klok: 36cm. De wijzerplaat is gesigneerd met de naam en plaats van de verkoper uit die tijd: Fournier St Amand.

Mooie notenhouten Franse schoolklok

Deze mooie Franse notenhouten schoolklok is van eind 19de eeuw. De klok en uurwerk zijn in een goede staat. Geen slagwerk en de klok loopt een week. Diameter klok: 38cm. Diameter wijzerplaat: 23cm

Engelse Pubklok

Mooie Engelse pubklok. Mahonie kast, geen slagwerk.  periode 1930

Doorsnede lunette is 36cm.

Messing Schoolklok Frans

Messing Franse schoolklok. Uurwerk is nagekeken. Klokt heeft een 8-daags uurwerk zonder slagwerk. In mooie staat.

Ronde messing Bulle klok

Mooie elektrische ronde Bulle klok met messing kast. Het 1,5 volt batterijtje zit achter de klok. De klok loopt ongeveer 1 jaar op een batterij! Deze bijzondere uitvoering kom je niet vaak tegen.
Diameter 40cm.

De fransman Bulle heeft in het begin van de 20e eeuw deze klok ontwikkeld. Het bijzondere van deze vroeg elektrische klok is het feit dat de slinger het gaande werk aandrijft. De slinger is in feite een grote spoel die rondom een halfrond magneet slingert. 1 keer per slinger beweging krijgt de slinger een impuls. Precies genoeg om de klok te laten lopen.

Wij hebben altijd meerdere type elektrische (Bulle) klokken op voorraad. Neemt u gerust contact op als u iets speciaals zoekt.

Stationsklok met dubbele wijzerplaat

Vintage stationsklok voor aan het plafon uit de jaren ’60. Klok is in originele staat. Dubbele wijzerplaat.

Afmetingen: hxbxd 84,5×43,5×15 cm
(de 84,5 cm is incl. het ophang onderdeel)

Victoriaanse Stationsklok

Monumentale Victoriaanse Stationsklok. De klok is 75cm hoog en 82cm breed. Waarschijnlijk onderdeel van een lambrisering uit een 1e klas stations wachtkamer. Heel mooi groot en zwaar uitgevoerd snek uurwerk. De wijzerplaat is gesigneerd: E. Lauert the grove Buxton

Uurwerk is in hele mooie staat