Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Staande klokken

Amsterdams staand horloge

Dit wortelnoten staand horloge uit 1750 , is in hele mooie staat. De klok heeft een 8 daags uurwerk. Dit Amsterdamse staand horloge heeft maan, seconde en datumaanduiding. Ook heeft deze klok een eenvoudig scheepjes mechaniek. Wat de klok bijzonder maakt is de kwikbarometer in de kast. De klok staat op een originele grondplaat om de kast tegen vocht te beschermen.

Op de wijzerplaat staat de signatuur: Samuel Walker, Amsterdam. Hoogte zonder Atlas 255cm, inclusief Atlas 260cm.

Engelse staande klok

Een mooie Engelse staande klok uit de periode rond 1760. De klok heeft een eiken houten kast. De wijzerplaat is gesigneerd: J. Wolley Codnor.  Deze maker staat vermeld in de Watchmakers and Clockmakers of the world van Brian Loomes. Codnor is een klein plaatsje in het graafschap Derbyshire, iets ten noorden van Nottingham. De klok heeft een 1 daags uurwerk en slaat de hele uren op een bel. Vanwege de geringe hoogte past deze staande klok in elke ruimte.

Afmetingen:  202cm hoog

Schotse staande klok

Een mooie schotse staande klok uit de periode rond 1760. De klok heeft een mahonie houten kast. De wijzerplaat is gesigneerd: Cha’s Lunan Aberdeen. Deze maker staat vermeld in de Watchmakers and Clockmakers of the world van Brian Loomes. De klok heeft een 8 daags uurwerk en slaat  de hele uren op een bel.

Afmetingen:  190 x 45 x 21 (HxBxD)

Staande klok G.W. Bakker Goor

Schitterende en zeldzame staande klok van Carol Willem Bakker uit Goor. Periode rond 1775.   De klok is in mooie staat en de zware eiken kast is voorzien van notenhout fineer. De kast is eind 19e eeuw voorzien van intarsia versiering met bloemen en vogels. Wijzerplaat met maan- en datum aanduiding en secondewijzer. De klok slaat de hele uren voluit en de halve uren 1 maal. Hoogte van de klok inclusief kapversiering is ongeveer 270cm.

Staande klok Willem Bramer

— \verkocht — Schitterende en zeldzame staande klok van Willem Bramer uit Zwolle. Periode rond 1690. Zeer vroege klok dus. Willem Bramer is waarschijnlijk de vader van de Amsterdamse klokkenmaker Paulus Bramer. De klok is in hele mooie staat. Wijzerplaat met datum aanduiding en secondewijzer. De klok slaat de hele uren voluit en de halve uren 1 maal. Omdat dit staand horloge slecht 215cm hoog is past hij in elke ruimte.

Staande klok A. en T. Haakma Leeuwarden

Monumentale Friese staande klok, gesigneerd: A. en T. Haakma, Leeuwarden.
De kast is van eikenhout gefineerd met wortelnotenhout. Op de deur zit een bronzen ornament met Europa op de stier. De kap heft aan weerzijden 2 3/4 kolommen met bronzen kapitelen. Op de klok staan 2 verguld houten bazuinengelen en een atlas figuur. De voet is recht met afgeschuinde hoeken.

Het uurwerk is uitvoerd met ankergang en slagwerk op 2 bellen en een wekker. De klok heeft aanduiding van dag, datum, maanstand en seconde. Deze klok is van rond 1750.
De herkomst is Leeuwarden, Arent en Teunis Haakma werkten samen tussen 1743 en 1755.  Hoogte zonder Atlas is 253cm, hoogte inclusief atlas is 278cm

Mahonie staande klok met Westminsterslag

Mooie mahonie staande klok met Westminsterslag op in totaal 8 gongstaven. Hele mooie zware uurslag. Dergelijke klokken zijn eigenlijk altijd in een sobere eiken uitvoering. Deze is hele mooi sierlijk uitgevoerd in mahonie. Periode jaren 20 van de vorige eeuw. Verzilverde wijzerplaat, 3 messing gewichten en een messing slinger aan een houten staaf.

Klok is in mooie staat. Hoogte van de klok: 227cm