Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Staande klokken

Staande klok Willem Bramer

Schitterende en zeldzame staande klok van Willem Bramer uit Zwolle. Periode rond 1690. Zeer vroege klok dus. Willem Bramer is waarschijnlijk de vader van de Amsterdamse klokkenmaker Paulus Bramer. De klok is in hele mooie staat. Wijzerplaat met datum aanduiding en secondewijzer. De klok slaat de hele uren voluit en de halve uren 1 maal. Omdat dit staand horloge slecht 215cm hoog is past hij in elke ruimte.

Staande klok A. en T. Haakma Leeuwarden

Monumentale Friese staande klok, gesigneerd: A. en T. Haakma, Leeuwarden.
De kast is van eikenhout gefineerd met wortelnotenhout. Op de deur zit een bronzen ornament met Europa op de stier. De kap heft aan weerzijden 2 3/4 kolommen met bronzen kapitelen. Op de klok staan 2 verguld houten bazuinengelen en een atlas figuur. De voet is recht met afgeschuinde hoeken.

Het uurwerk is uitvoerd met ankergang en slagwerk op 2 bellen en een wekker. De klok heeft aanduiding van dag, datum, maanstand en seconde. Deze klok is van rond 1750.
De herkomst is Leeuwarden, Arent en Teunis Haakma werkten samen tussen 1743 en 1755.  Hoogte zonder Atlas is 253cm, hoogte inclusief atlas is 278cm

Engelse staande klok

— Verkocht — Prachtige Engelse staande klok met mahoniehouten kast. Deze klok is van begin 19de eeuw en loopt een week. De klok heeft een prachtige beschilderde wijzerplaat met secondewijzer en datum. De wijzerplaat is gesigneerd: Davy Keninghall. Robert Davy werd geboren in 1799 Keninghall Norfolk.

de klok is ong. 220cm hoog

Mahonie staande klok met Westminsterslag

Mooie mahonie staande klok met Westminsterslag op in totaal 8 gongstaven. Hele mooie zware uurslag. Dergelijke klokken zijn eigenlijk altijd in een sobere eiken uitvoering. Deze is hele mooi sierlijk uitgevoerd in mahonie. Periode jaren 20 van de vorige eeuw. Verzilverde wijzerplaat, 3 messing gewichten en een messing slinger aan een houten staaf.

Klok is in mooie staat. Hoogte van de klok: 227cm