Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Tafelklokken

Duitse tafelklok 18e eeuw

—Verkocht— Zeldzame Duitse tafelklok uit het midden van de 18e eeuw. Prachtig bewerkt snekuurwerk met passeerslag. Klok slaat 1 keer op het hele uur. De wijzerplaat geeft op een bijzondere manier de minuten en de uren aan en geeft tevens aan of het dag of nacht is. Wijzerplaat is mooi gegraveerd en in de hoeken voorzien van spandrellen met een engelen kopje. De klok is gesigneerd: J. Trauer Würzburg. Trauer maakte tussen 1749 en 1772 klokken.

Afmetingen: 53x32x19cm (hxbxd). Klok is in hele mooie originele staat.

Engelse bureauklokje met barometer en thermometer

Mooi klein Engels bureauklokje met thermometer en barometer. Gemaakt voor de Duitse markt. Het klokje heeft een 8-daags uurwerkje en slaat niet. Afmetingen: 21x25cm (bxh)

Engelse tafelklok met speelwerk

Schitterende Engelse tafelklok met speelwerk op 8 bellen. Deze 19e eeuwse klok heeft kwartierslag waarbij een melodie op 8 bellen wordt opgebouwd. De hele uren worden op een zware gong geslagen. Een imposantie klok van 46x33x54cm (bxdxh).

Mooie verzilverde wijzerplaat. Het is mogelijk om aan de voorkant het slagwerk uit te zetten. Deze klok is in hele mooie staat en het uurwerk heeft recent een uitgebreidde service beurt gehad.

Video Engelse tafelklok

Jeager le Coultre bureau klokje

Elegant bureauklokje van Jeager le Coultre. Balansuurwerkje met een looptijd van 1 week. Klokje is in mooie staat

Franse tafelklok

Deze Franse tafelklok is gesigneerd: “Freres Lerolle Paris” (blz 393 Tardy). Deze klok is van 1875 en heeft een gepolijste bronzen kast met cartouche wijzerplaat.

Dit klokje heeft slagwerk op de hele en halve uren.

Hollandse tafelklok

—Verkocht— Deze mooie hollandse tafelklok is van de hand van Pieter Eijsenbrock uit Haarlem. Deze klok is van 1780 en heeft een eiken kast met brons gegraveerde wijzerplaat en een prachtige verzilverde cijferring.

Dit klokje heeft geen slagwerk maar wel wekkerwerk. Kenmerkend voor een nederlandse cijferring is dat de minuten cijfers 20 t/m 40 omdraaien zodat ze leesbaar blijven. Engelse klokkenmakers deden dat niet.

Klein Engels tafelklokje

—Verkocht— Klein Engels tafelklokje met balans uurwerkje. loopt 1 week. Geen slagwerk. Emaille wijzerplaat.