Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Verkocht

Duitse tafelklok 18e eeuw

Zeldzame Duitse tafelklok uit het midden van de 18e eeuw. Prachtig bewerkt snekuurwerk met passeerslag. Klok slaat 1 keer op het hele uur. De wijzerplaat geeft op een bijzondere manier de minuten en de uren aan en geeft tevens aan of het dag of nacht is. Wijzerplaat is mooi gegraveerd en in de hoeken voorzien van spandrellen met een engelen kopje. De klok is gesigneerd: J. Trauer Würzburg. Trauer maakte tussen 1749 en 1772 klokken.

Afmetingen: 53x32x19cm (hxbxd). Klok is in hele mooie originele staat.

Patek Philippe Calatrava (jaren ’60) 18k goud

Hele mooie 18 k gouden Patek Philippe Calatrava uit de jaren ’60. Handopwinder, gave wijzerplaat. Diameter 32mm. 18k gouden gesp. Zeldzaam exclusief.

Hollandse tafelklok

Deze mooie hollandse tafelklok is van de hand van Pieter Eijsenbrock uit Haarlem. Deze klok is van 1780 en heeft een eiken kast met brons gegraveerde wijzerplaat en een prachtige verzilverde cijferring.

Dit klokje heeft geen slagwerk maar wel wekkerwerk. Kenmerkend voor een nederlandse cijferring is dat de minuten cijfers 20 t/m 40 omdraaien zodat ze leesbaar blijven. Engelse klokkenmakers deden dat niet.

Skeletklok

Mooie skeletklok onder stolp. De klok heeft een groot grondrad en een snekuurwerk. De klok is in een goede staat en loopt een week.

Afmetingen: (lxbxh) 27x22x41 cm

Art Deco oorbellen

Prachtige Art Deco oorbellen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. De oorbellen zijn van emaille.

Staartklok met scheepjes mechaniek (periode 1830)

Mooie Friese staartklok met scheepjesmechaniek uit de periode rond 1830. Dit type klok met een rijk versierde dubbele kap werd ook wel een Groninger genoemd. Rijke boeren op de Groninger kleigronden kochten een luxere en dus duurdere uitvoering van een gewone Friese staartklok. Om die reden werd hij ook wel een Burgemeestersklok genoemd. De scheepjes bewegen met het heen en weer gaan van de slinger. De klok is in goede staat en slaat op de hele uren voluit en op de halve uren 1x. Totale lengte (exclusief lindehouten beelden) 140cm.

Art Deco bureau, Amsterdamse school

Dit kleine bureau uit de jaren ’20 van de vorige eeuw is een heel mooi voorbeeld van een meubel in de Amsterdamse school stijl. Het bureau is zoals gezegd bescheiden van afmeting (110x65x78,5 bxdxh) en heeft mooie subtiele detail afwerking. In hele mooie staat.

Duitse eier wekker

Mooie Art Deco eier wekker. Wit geglazuurd keramiek uit de jaren 20. De wekker functioneert nog een geeft een belletje als de eieren ideaal, hard, middel of zacht gekookt zijn

2 bronzen Art Deco beelden met lamp

2 grote bronzen beelden van een vrouw die een lamp omhoog houdt. Art Deco stijl. Marmeren grondplaat. Hoogte van de beelden is 157cm.

Klein Engels tafelklokje

Klein Engels tafelklokje met balans uurwerkje. loopt 1 week. Geen slagwerk. Emaille wijzerplaat.

Winterlandschap naar Schelfhout

Prachtig winterlandschap naar Schelfhout. +/-1880
Afmetingen: 40×53

Grote Engelse pubklok met snek

Mooie grote mahonie pubklok uit het begin van de vorige eeuw. De kast is van mahonie. Het zwaar uitgevoerde uurwerk heeft een snek en loopt 8 dagen.
Diameter: 46 cm

Antieke Amerikaanse globe

Antieke Amerikaanse blikken gelithografeerde globe. J. Chein & Co. Made in USA. Afmeting: 24 x ø 18 cm. In goede staat.

Tiffany klok

Prachtige elektro-mechanische klok van het bekende merk Tiffany. Dateert van 1910.
De wijzerplaat is gesigneerd: Tiffany never wind, Buffalo, N.Y. USA. PAT MAR 8 1904
Hoogte: 22cm. Diameter: 14cm.

Vogelkooi klokje

Leuk vogelkooi klokje van net na de oorlog. Het klokje is gemaakt door de firma Kaiser.

Congreve Klok

Bijzondere Congreve klok met echappement van zes seconden. De klok heeft een snekuurwerk. Afmetingen: breedte 28cm; hoogte 24cm; diepte 19cm.

Hamilton Scheepschronometer WO ll

Hamilton was het enige Amerikaanse bedrijf dat gecertificeerd was om scheepschronometers te leveren aan de Amerikaanse marine. Deze mooie precisieklok is gesigneerd & gedateerd: “Hamilton Lancaster PA U.S.A. N8508 1941” Het gaat om het Model 21.

Mooi eiken kistje met messing beslag. Het verzilverde uurwerk met “Genfer Streifen” is van hoge kwaliteit en cardanisch opgehangen. Uiteraard een snek en chronometergang. De opwindsleutel is voorzien van een zgnd dronkemans inrichting. Dit was om te voorkomen dat iemand de klok de verkeerde kant wilde opwinden, hetgeen tot grote schade kon leiden.

Op de wijzerplaat  is een indicatie weergegeven hoelang de klok nog loopt voordat deze weer moet worden opgehangen (zgnd gangreserve)

Engelse Lantaarnklok

Deze bijzonder mooie, degelijke lantaarnklok is van de hand van William Rayment. William Rayment maakte deze klok in Stow Market, Suffolk in 1760. William was fransman van geboorte. Dat uitte hij op subtiele wijze door in de fret van de klok niet zoals gebruikelijk bloemmotieven en dolfijnen aan te brengen, maar 2 franse lelies !  William Rayment staat vermeld in “Watchmakers & Clock makers of the World”.

Deze klok heeft ankergang, een enkele wijzer en slaat op de hele uren.

Een bijzonder gaaf klokje dat heel mooi uitkomt op een vrijstaande plek aan de muur

Scheepsklok

Mooie scheepsklok van 1900/1910. De klok is in een prachtige staat. Gesigneerd: Ivormar Ostend 5820 Sewill Liverpool

Groot bronzen beeld van Vrouwe Justitia (215cm)

Schitterend groot gepatineerd bronzen beeld van Vrouwe Justitia. Geblinddoekt, zodat ze onbevooroordeeld het vonnis met de weegschaal kan afwegen en met het zwaard kan voltrekken. Het beeld is levensgroot (totaal 215cm) en weegt zeker 80-100kg. Op de voet gesigneerd AMH.

Comtoise met fret

Mooie vroege (1760) Comtoise met fret. Typerend voor die periode is de mooie schotelvormige wijzerplaat.
Het uurwerk slaat op het hele uur voluit en slaat 1 keer op het halve. De lange draadjes-slinger is voorzien van een loden klootje als slingergewicht. De klok loopt een week.
Afmetingen: 22cmx23cm

Kaartpasser Hr. Ms. Soemba 1926

Mooie kaartpasser in het originele kistje van het Nederlandse oorlogsschip Hr. Ms Soemba. Gesigneerd: H. Hughes & Son. 59 Fenchurch St. London

Hr. Ms. Soemba was een Nederlandse flottieljevaartuig van de Floresklasse vernoemd naar het Indonesische eiland Soemba. Het schip is gebouwd door scheepswerf en machinefabriek Wilton uit Rotterdam.

Na de in dienst name maakte de Soemba samen met de Flores de oversteek van Den Helder naar Nederlands-Indië. Tijdens deze reis deden de schepen de havens van Sevilla, Tunis, Port Said, Aden en Colombo aan. Op 10 augustus 1926 arriveerden beide schepen in de haven van Sabang. In 1935 werd de Soemba hergeclassificeerd als kanonneerboot.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voerde de Soemba actief patrouilles en convooidiensten uit in Nederlands-Indië, de Perzische Golf en de Middellandse Zee. De Soemba kreeg net de dag voor de Slag in de Javazee van vice-admiraal Helfrich orders om naar West-Sumatra te gaan. Ze werden daar door Japanners uit de lucht aangevallen, maar niet geraakt, en ontkwamen naar Colombo. Daar werd de Soemba ingedeeld bij de Britse Eastern Fleet. Tot 1943 deden zij convooidiensten. Van Bombay ging de Soemba naar de Middellandse Zee. Tijdens de landing op Sicilië in juli 1943 ondersteunde de Soemba en haar zusterschip de Hr. Ms. Flores de troepen door het beschieten van diverse doelen. De beschietingen gingen op zo’n manier dat de Soemba en Flores de bijnaam ‘Terrible Twins’ van de Britse oorlogspers kregen. Enkele weken later, op 5 augustus, overleed de commandant, kapitein-ter-zee Sterkenburg aan verwondingen ten gevolge van een voltreffer op de brug.

Sextant in origineel kistje (19e eeuw)

Mooie complete messing sextant uit het midden van de 19e eeuw. Inclusief origineel eiken kistje.

Scheepsklokje

Mooi messing scheepsklokje gesigneerd op de verzilverde wijzerplaat: Wempe Chronometerwerke Hamburg.

Klokje is in goede staat, heeft een balansuurwerkje en loopt 1 week. Diameter klokje: 14cm

Bronzen varken

Mooi “ruw geboetseerd” bronzen varken. lengte 35c

Omega De Ville 1969 Automaat.

Omega De Ville 1969. Automaat. Stalen kast diameter 34,7mm. In mooie staat. Stalen band. Datum en centrale secondewijzer.

Oude viool

Mooie oude viool. In goede staat.

Scheepsklok Bayard

Mooi Frans messing scheepsklokje gesigneerd op de wijzerplaat: Bayard 8 days. Doorsnede 19cm. Klokje loopt dus 8 dagen en is in mooie staat. Periode jaren ’30

Mayet comtoise

Prachtige Comtoise uit begin 1700. Deze vroege Comtoise heeft uiteraard maar één wijzer en één messing cijferring. Verder heeft de klok een wekkerfunctie en is op de shutters gesigneerd: P.F. Mayet a Morbier.

De klok is 21cm breed en 25cm hoog en is in een uitstekende staat.

Nieuwe kunst pendule van Theo Nieuwenhuis

Theo Nieuwenhuis (1866-1951) maakte deze pendule rond 1900 in de werkplaats van de Amsterdamse kunsthandel  E.J. Wisselingh & Co.

Het is een unieke en zeer zeldzame vroege pendule van deze nieuwe kunst ontwerper. De eikenhouten pendule is voorzien van een prachtige ebbenhouten ajourgezaagde kamrand en motieven aan de voorzijde. Hierop rust een ge-etste messing wijzerplaat met kenmerkende cijfers.

De pendule word aangedreven door het originele 8-daags Frans uurwerk met een slagmechanisme welke een belletje ten gehoor brengt ieder heel en half uur. De klok is voorzien van de originele slinger en sleutel, met name de sleutel is belangrijk, dit is een sleutel welke Nieuwenhuis zelf maakte en bij de meeste van zijn klokken werden verstrekt.

Theo Nieuwenhuis werd bekend van zijn messing klokken, in hetzelfde model als deze houten pendule bestaat ook een metalen versie, zie foto uit het museumtijdschrift over art nouveau en art deco klokken.

Hoogte 36 cm
Diepte 11 cm
Breedte 23 cm

Omega De Ville  Tresor automaat 18k

Omega De Ville  Tresor Automaat heren horloge. jaren ’50. Bumper automaat. 18k gouden kast.  In hele mooie originele staat

Mini Comtoise periode 1840

Mooie minicomtoise uit het 2e kwart van de 19e eeuw. Deze kleine comtoise heeft een diameter van slechts 18cm. Het heeft een volwaardig 8-daags comtoise uurwerk, dus inclusief slagwerk. Zeer bijzonder is het feit dat je deze klok opwind door aan twee kettingen de gewichten omhoog te trekken. Gebruikelijk bij een comtoise is dat de gewichten middels een sleutel worden opgedraaid. Hiertoe zitten er dan 2 opwindgaten in de wijzerplaat. Bij deze mini comtoise zitten die gaten er dus niet.

In het standaard werk “Die Geschichte der Comtoise Uhren” van Bernd Deckert staat op blz 155 over dit klokje geschreven: “Kettenzug ist bei Comtoise Uhren extrem ungewöhnlich. Diese Uhr wurde entweder auf Bestellung für einen uns unbekannten Zweck gefertigt oder war ein Experiment eines Herstellers von Comtoise Uhren”.

Dit type comtoise is zeldzaam. Er zijn er maar weinig van gemaakt. De wijzerplaat is gesigneerd: “L & L” Dat staat voor Lamy & lacroix. Deze firma staat vermeld in de Dictionaire des horloges Francais en was gevestigd in Morez (Jura).

Haagse school pendule

Prachtige Art Deco pendule uit de jaren 20-30. Massief bronzen wijzerplaat. Gesigneerd aan de onderkant  Klokkenfabriek L. Brei…….  Den Haag.   Afmetingen lxhxb: 36x28x14 cm. Klok slaat op een mooie gong de hele en de halve uren en heeft een 8-daags uurwerk.

Haancomtoise

Mooie Haancomtoise uit eind 18e eeuw. De schotelwijzer is in een mooie staat.

De wijzerplaat is gesigneerd: P. Mouillard – à St. Laurent

De klok is in een bijzonder goede staat. Het uurwerk is volledig schoongemaakt en in orde gebracht. Kan weer jaren mee. Een comtoise slaat voluit op de hele uren (met een repetitie na 2 minuten) en 1 keer op het halve uur.

Vintage Reclame klok Dunhill jaren ’60

Mooie vintage reclame klok van Dunhill. De electrische klok is mooi verlicht en hing vroeger als reclame object in de etalage.

Afmetingen (hxbxd): 36×26,5x9cm

Cappuccine klokje periode 1825

Heel mooie cappuccineklokje uit de periode rond 1825. Wat dit klokje extra bijzonder maakt is het feit dat hij verzilverd is. Daarnaast is het klokje gesigneerd op de wijzerplaat: Delacroix á Chartres. Delacroix wordt vermeld in La dictionaire des horlogers Francais.

Het klokje heeft een 8 daags uurwerk, slagwerk op het hele en het halve uur en wekkerwerk. Verder kun je de snelheid van het gaand werk aan de voorkant bij regelen. Het klokje is in mooie staat en voorzien van een service beurt

Bronzen sculptuur.

Mooie unica sculptuur van wildzwijn met jongen. Het beeld is 5,7 kg brons. Lengte: 48 cm. Gesigneerd: B.C. Zheng

Dames Rolex Automaat

Prachtige dames Rolex Oyster Perpetual date Automaat. Het horloge is in een zeer mooie staat en is gemaakt in 1967.
Diameter wijzerplaat: 25mm.

Electrische Brillié klok

Dit is een typisch voorbeeld van een vroeg industriele electrische klok. Het is een zogenaamde moederklok uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Deze klok werd veel toegepast in openbare gebouwen, bedrijven en hotels. Bijvoorbeeld in films van Louis de Funès zijn regelmatig dergelijke klokken te zien.

Omdat dit een moederklok is konden er meerder volgklokken op worden aangesloten. Twee keer per minuut geeft deze klok een electrische puls af waardoor aangesloten volgklokken telkens een halve minuur later aangeven. Zo hing deze klok bijvoorbeeld boven de receptie van een hotel en hingen er volgklokken in het restaurant en in de lobby.

Loopt wel tot 1 jaar op een batterij. Echt een aparte klok voor wie eens wat anders wil.

Scissors klok

Dit is een ongewone en spectaculaire skeletklok met zijn contra-oscillerend dubbel echappement. De twee slingers hebben de vorm van scharen. De klok is van de tweede helft van de 20ste eeuw.

Hoogte klok (met kast) 51cm

Zilveren miniatuur staand horloge

Zeldzaam massief zilveren miniatuur staand horloge uit het begin van de 19e eeuw. Mooi spillegang horloge uurwerk, gesigneerd J. Shearwood London. (Shearwood werkte van 1759-1780)  Inclusief originele zilveren beeldjes en opwindsleutel. Klokje is in hele goed staat. Hoogte 25cm.

Seiko Premier Automatic

Prachtige Seiko Premier Automatic. Het horloge is in mint conditie. Het horloge heeft dag, datum en een gangreserve functie. Inclusief originele doos.

Hamilton Ventura Automatic

Prachtige Hamilton Ventura Automatic in een fantastische staat. Dit is het zelfde model dat Elvis Presley in de jaren ’50 droeg. Het horloge heeft een centrale secondewijzer. Het uurwerk is goed te zien door de wijzerplaat heen en aan de achterkant. De originele dozen en papieren zitten er bij.

Longines automatic

Prachtige Longines Automatic horloge. Het horloge heeft een centrale secondewijzer en datum.

Lantaarnklokje

Leuk klein Engels lantaarnklokje uit het begin van de vorige eeuw. Het klokje heeft een mooi balans uurwerkje zonder slagwerk. Het klokje is in hele mooie staat. Totale hoogte: 25cm, diameter van de cijferring: 10cm.

Vuurvergulde Pendulette

Dit is een miniatuur pendule, ofwel een pendulette. Het klokje is slechts 19cm hoog en de doorsnede van de wijzerplaat is 6cm. 2 putties dragen een mand waarin het uurwerkje zit. Deze pendulette is uit de periode rond 1820.

Haantjes comtoise met Turkse wijzerplaat

Dit is een zeer bijzondere haantjes comtoise. Hij is uit de periode rond het einde van de 18e eeuw en was bestemd voor het Ottomaanse (Turkse) rijk. Vandaar de bijzondere wijzerplaat. Werkelijk een uniek object. Deze klok wordt ook vermeld in het standaard boek over Comtoises:  Comtoise Uhren van Gustav Schmitt.

De wijzerplaat is gesigneerd: Piaget a Lyon.

De klok is in een bijzonder goede staat. Het uurwerk is volledig schoongemaakt en in orde gebracht. Kan weer jaren mee. Een comtoise slaat voluit op de hele uren (met een repetitie na 2 minuten) en 1 keer op het half uur.

Comtoise Regulateur

Dit was de klok voor de klokkenmaker zelf in het midden van de 19e eeuw. Dit is een precisieklok. De klok heeft de dure, maar erg nauwkeurige schaargang. Dit gangsysteem geeft de secondeslinger een geringe uitslag wat de nauwkeurigheid weer ten goede komt.

Mooie emaille wijzerplaat, gesigneerd: “B. Louit à Jegun “. Dit was de in die tijd de verkoper van de klok. Jegun is een stadje in het departement Gers, vlakbij de stad Auch.
Deze klok heeft een mooie centrale secondewijzer en heel bijzonder voor een comtoise regulateur, een datumwijzer en slagwerk. De diameter van de lunette is 35cm.

Friese staartklok met ruitermechaniek

Mooie vroege Friese staartklok met zeldzaam ruiter mechaniek. Als de klok gaat slaan dan draaien de ruitertjes in een rondje.  Deze klok is uit de periode rond 1830. Het is een klok met een dubbele kap, ook wel een burgermeestersklok of Groninger genoemd. De klok is in hele goede staat, heeft recent een onderhoudsbeurt gehad en het mechaniek is origineel.

Slingercomtoise +/- 1840

Mooie en zeldzame Slingercomtoise, ook wel raamcomtoise genoemd. Deze klok hing vroeger bij een klokkenmaker of juwelier voor de ramen, zodat de mensen zowel buiten als binnen konden zien hoe laat het was. Slinger en klok zijn 1 geheel. De klok heeft aan beide kanten een wijzerplaat, waarvan er 1 ook een secondewijzer heeft. De Fransen noemen deze klok een horloge à double face. De wijzerplaat inclusief lunette heeft een diameter van 35 cm. De emaille wijzerplaat is gesigneerd: Jeunet a Ancy.

De klok loopt 8 dagen en heeft geen slagwerk

Miniatuur wekkertje met datum

Dit is echt een top kwaliteit wekkertje. Hele kleine uitvoering (diameter 4,5cm). Wat dit wekkertje echt bijzonder maakt is de datum aanduiding en het feit dat het klokje 8 dagen loopt op 1x opwinden. Veruit de meeste wekkers lopen maar 1 dag.
Merk: Looping (Swiss made). Uurwerkje uitgevoerd met 17 jewels. Periode jaren ’50.

Inclusief origineel foudraal

Frans reisklokje

Mooi Frans reisklokje van rond de periode 1900. De klok heeft een emaille wijzerplaat die gesigneerd is: ” Thomas Armstrong and Brother, Manchester, French made”.
Het klokje heeft een balansuurwerkje en loopt 8 dagen. De klok is in goede staat.
Afmetingen: (lxdxh) 8x6x11cm.

Rijtuigklok 19e eeuw

Deze mooie messing klok met emaille wijzerplaat is een zogenaamde rijtuig klok. Het heeft een mooi 8-daags balans uurwerkje en was dus geschikt als draagbare klok. Het werd dan dikwijls aan een haak in de koets opgehangen.  Het klokje heeft mooie, ragfijne wijzers en is voorzien van een secondewijzer

Diameter van de klok is 14cm.

Messing reisklokje

Prachtig messing reisklokje van 1900 uit Engeland. 8 daags uurwerk.
Hoogte: 114 mm
Diepte: 62 mm
Breedte: 81 mm

Hanhart Stopuhr Kriegsmarine

Zeldzame stopwatch gemaakt door het Duitse bedrijf Hanhart voor de Duitse Kriegsmarine in de 2e wereldoorlog. Deze stopwatches werden aan boord van de U-boten gebruikt voor metingen bij het afvuren van torpedo’s. Het originele palmhouten kistje, gemaakt door de scheepstimmerman zit erbij. Uniek stuk voor verzamelaars.

Gouden Steltman ring

Tot 18 februari nog te bezoeken in het Gemeente Museum Den Haag, de schitterende tentoonstelling: Haagse Chic Steltman, 100 jaar sieraden en zilver.

Zoals wellicht bekend is juwelier Steltman al 100 jaar een begrip in Nederland en daarbuiten. Zij ontwerpen vanaf het begin exclusieve sieraden en zilveren voorwerpen. Ook het koninklijk huis behoort al lange tijd tot de clientèle.

Deze schitterende 18 karaats gouden Steltman ring is te koop in het huygens Huys
De ring heeft verder 3 saffieren (1x ovaal van vorm 1x 8,1mm x 6,1mm en 2x 2mm rond ) en 34 briljanten. (acht kant geslepen, totaal 0,40 ct, 2×0,07 ct, 4×0,02 en 28×0,007 ct).
Gewicht totaal 12gr. Kleur G en helderheid VS

Ringmaat 17.8

Geheel is in mooie staat.

Miniatuur staand horloge Porceleyne Fles

Mooie miniatuur staand horloge gemaakt rond 1890 bij de Porceleyne Fles in Delft. De handbeschilderde klok is puntgaaf. Het 8-daags balans uurwerkje is in uitstekende staat. Géén slagwerk. De klok is volledig gesigneerd (zie foto). Hoogte 40cm

In 1876 kocht ingenieur Joost Thooft uit Delft de fabriek met als doel toch weer Delfts Blauw aardewerk te produceren en de kwaliteit te verhogen. Na het overlijden van Thooft zette Labouchere de fabriek alleen voort. De fabriek kreeg in 1919 het predicaat Koninklijk.

Frans wekkertje

Mooi Frans, messing wekkertje uit de periode rond 1900. Daguurwerkje op basis van een vast slingertje in het wekkertje zelf. Afmeting: 7 x 7 cm

Rijtuigklok 19e eeuw

Deze mooie messing klok met emaille wijzerplaat is een zgnd rijtuig klok. Het heeft een mooie 8-daags balans uurwerkje en was dus geschikt als draagbare klok. Het werd dan dikwijls aan een haak in de koets opgehangen.  Het klokje heeft mooie, ragfijne wijzers en is voorzien van een secondewijzer

Diameter van de klok is 14cm.

Paraplu klokje

Leuk azuurblauwe parapluklokje, gemaakt rond de jaren ’50. De emaille wijzerplaat is rijkversierd. De paraplu is gemaakt van glas en messing. Later heeft Coca Cola het patent van dit klokje overgenomen en werden ze als reclameklokje toegepast. Het klokje loopt 8 dagen.

Diameter: 17,5 cm

Hollandse staande klok

Dit prachtige Amsterdams staand horloge is van de hand van Paulus Bramer. Het is dan ook te dateren in het eerste kwart van de 18e eeuw. Erg vroeg dus. Vandaar de kast met een engelse uitstraling; strak en sober. Maar wel bijzonder.Heel mooi donker wortelnoten fineer en een bijzondere, empire aandoende kap.

Het zgnd 5-pilar uurwerk is typisch hollands en van hoge kwaliteit. De klok slaat de halve uren voluit op een kleine bel en de hele uren voluit op de grote bel. Verder heeft de klok maan, datum en dag aanduiding en een aanduiding voor de dierenriem. Tevens een secondewijzer.

Door zijn afmeting (de klok meet slechts 227cm en dat is klein voor een Amsterdams staand horloge), past deze klok in elke gang of kamer.

Engels staand horloge

Mooie Engels staand horloge uit het midden van de 19e eeuw. De klok is in mooie staat en het uurwerk heeft zojuist een service beurt gehad. Totale hoogte 237cm.

Bronzen beeld H. Müller

Schitterend bronzen beeld van een jager met hond. Dit beeld is gemaakt door de bekende beeldhouwer H. Müller. Het beeld is gesigneerd, weegt 16kg en is 65cm hoog.

Zeldzame mini comtoise

Zeldzame meiden comtoise. De klok heeft kwartierslag op drie bellen en veeropwinding. De wijzerplaat is gesigneerd: “L & L” Dat staat voor Lamy & lacroix. Deze firma staat vermeld in de Dictionaire des horloges Francais en was gevestigd in Morez (Jura). De klok is van rond 1850. Veeropwinding.

De wijzerplaat van de comtoise is slechts 18cm.

Comtoise regulateur

Dit is de vondst van het jaar. Gekocht bij een brocanteur in Frankrijk, onderop een stapel van een zojuist geruimde boedel. Een uiterst zeldzame Comtoise regulateur. Deze klok is rond 1850 aangekocht door de uurwerkmaker van Lapalisse, de heer Parrad. Dit type klokken werden gebruikt om de andere klokken op gelijk te zetten.

Wat ook uitzonderlijk is, is de manier van opwinden. Hoe dat moet? bekijk de video hieronder maar.

Micro comtoise (1870)

Dit is de allerkleinste comtoise die er bestaat. De afmetingen van het uurwerkkastje zijn slechts: 8x8x8cm. De doorsnede van de emaille wijzerplaat is 8 cm. Toch zit er een volledig comtoise uurwerk in inclusief wekkerwerk. Bijzonder zeldzaam.

Het is een dag loper met slagwerk op een klein belletje. Het klokje is in mooie staat.

Keizer Augustus Brons

Schitterend bronzen beeld op marmeren sokkel van Keizer Augustus met aan zijn voeten de god van de liefde, Cupido. Beeld is in uitstekende staat. Hoogte 56cm (67cm inclusief scepter). Gewicht 11kg

Fazanten haan en hen

Mooi opgezet koppeltje fazanten.
Ze zijn mooi opgezet en in goede staat.

Mahonie roltopbureau (1830)

Mooi sierlijk roltop bureau met boekenkastje. Dit mooie mahonie houten meubel is afgewerkt met subtiele zwart intarsia biezen. Het is een hollands meubel uit de periode rond 1830. Erg praktisch ook: niet te groot maar wel een bureau, kastje en boekenkastje in 1 meubel.

Afmetingen: grootste diepte 53cm, hoogte 195cm en breedte 105cm.