Project Description

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
Loading...

Verkocht

— verkocht — Miniatuur wekkertje met datum

Dit is echt een top kwaliteit wekkertje. Hele kleine uitvoering (diameter 4,5cm). Wat dit wekkertje echt bijzonder maakt is de datum aanduiding en het feit dat het klokje 8 dagen loopt op 1x opwinden. Veruit de meeste wekkers lopen maar 1 dag.
Merk: Looping (Swiss made). Uurwerkje uitgevoerd met 17 jewels. Periode jaren ’50.

Inclusief origineel foudraal

Frans reisklokje

— verkocht — Mooi Frans reisklokje van rond de periode 1900. De klok heeft een emaille wijzerplaat die gesigneerd is: ” Thomas Armstrong and Brother, Manchester, French made”.
Het klokje heeft een balansuurwerkje en loopt 8 dagen. De klok is in goede staat.
Afmetingen: (lxdxh) 8x6x11cm.

Rijtuigklok 19e eeuw

Deze mooie messing klok met emaille wijzerplaat is een zgnd rijtuig klok. Het heeft een mooie 8-daags balans uurwerkje en was dus geschikt als draagbare klok. Het werd dan dikwijls aan een haak in de koets opgehangen.  Het klokje heeft mooie, ragfijne wijzers en is voorzien van een secondewijzer

Diameter van de klok is 14cm.

Messing reisklokje

Prachtig messing reisklokje van 1900 uit Engeland. 8 daags uurwerk.
Hoogte: 114 mm
Diepte: 62 mm
Breedte: 81 mm

Hanhart Stopuhr Kriegsmarine

Zeldzame stopwatch gemaakt door het Duitse bedrijf Hanhart voor de Duitse Kriegsmarine in de 2e wereldoorlog. Deze stopwatches werden aan boord van de U-boten gebruikt voor metingen bij het afvuren van torpedo’s. Het originele palmhouten kistje, gemaakt door de scheepstimmerman zit erbij. Uniek stuk voor verzamelaars.

Gouden Steltman ring

Tot 18 februari nog te bezoeken in het Gemeente Museum Den Haag, de schitterende tentoonstelling: Haagse Chic Steltman, 100 jaar sieraden en zilver.

Zoals wellicht bekend is juwelier Steltman al 100 jaar een begrip in Nederland en daarbuiten. Zij ontwerpen vanaf het begin exclusieve sieraden en zilveren voorwerpen. Ook het koninklijk huis behoort al lange tijd tot de clientèle.

Deze schitterende 18 karaats gouden Steltman ring is te koop in het huygens Huys
De ring heeft verder 3 saffieren (1x ovaal van vorm 1x 8,1mm x 6,1mm en 2x 2mm rond ) en 34 briljanten. (acht kant geslepen, totaal 0,40 ct, 2×0,07 ct, 4×0,02 en 28×0,007 ct).
Gewicht totaal 12gr. Kleur G en helderheid VS

Ringmaat 17.8

Geheel is in mooie staat.

Miniatuur staand horloge Porceleyne Fles

Mooie miniatuur staand horloge gemaakt rond 1890 bij de Porceleyne Fles in Delft. De handbeschilderde klok is puntgaaf. Het 8-daags balans uurwerkje is in uitstekende staat. Géén slagwerk. De klok is volledig gesigneerd (zie foto). Hoogte 40cm

In 1876 kocht ingenieur Joost Thooft uit Delft de fabriek met als doel toch weer Delfts Blauw aardewerk te produceren en de kwaliteit te verhogen. Na het overlijden van Thooft zette Labouchere de fabriek alleen voort. De fabriek kreeg in 1919 het predicaat Koninklijk.

Frans wekkertje

Mooi Frans, messing wekkertje uit de periode rond 1900. Daguurwerkje op basis van een vast slingertje in het wekkertje zelf. Afmeting: 7 x 7 cm

Comtoise Regulateur

Dit was de klok voor de klokkenmaker zelf in het midden van de 19e eeuw. Dit is een precisieklok. De klok heeft de dure, maar erg nauwkeurige schaargang. Dit gangsysteem geeft de secondeslinger een geringe uitslag wat de nauwkeurigheid weer ten goede komt.

Mooie emaille wijzerplaat, gesigneerd: “B. Louit à Jegun “. Dit was de in die tijd de verkoper van de klok. Jegun is een stadje in het departement Gers, vlakbij de stad Auch.
Deze klok heeft een mooie centrale secondewijzer en heel bijzonder voor een comtoise regulateur, een datumwijzer en slagwerk. De diameter van de lunette is 35cm.

Rijtuigklok 19e eeuw

Deze mooie messing klok met emaille wijzerplaat is een zgnd rijtuig klok. Het heeft een mooie 8-daags balans uurwerkje en was dus geschikt als draagbare klok. Het werd dan dikwijls aan een haak in de koets opgehangen.  Het klokje heeft mooie, ragfijne wijzers en is voorzien van een secondewijzer

Diameter van de klok is 14cm.

Paraplu klokje

Leuk azuurblauwe parapluklokje, gemaakt rond de jaren ’50. De emaille wijzerplaat is rijkversierd. De paraplu is gemaakt van glas en messing. Later heeft Coca Cola het patent van dit klokje overgenomen en werden ze als reclameklokje toegepast. Het klokje loopt 8 dagen.

Diameter: 17,5 cm

Hollandse staande klok

Dit prachtige Amsterdams staand horloge is van de hand van Paulus Bramer. Het is dan ook te dateren in het eerste kwart van de 18e eeuw. Erg vroeg dus. Vandaar de kast met een engelse uitstraling; strak en sober. Maar wel bijzonder.Heel mooi donker wortelnoten fineer en een bijzondere, empire aandoende kap.

Het zgnd 5-pilar uurwerk is typisch hollands en van hoge kwaliteit. De klok slaat de halve uren voluit op een kleine bel en de hele uren voluit op de grote bel. Verder heeft de klok maan, datum en dag aanduiding en een aanduiding voor de dierenriem. Tevens een secondewijzer.

Door zijn afmeting (de klok meet slechts 227cm en dat is klein voor een Amsterdams staand horloge), past deze klok in elke gang of kamer.

Engels staand horloge

Mooie Engels staand horloge uit het midden van de 19e eeuw. De klok is in mooie staat en het uurwerk heeft zojuist een service beurt gehad. Totale hoogte 237cm.

Bronzen beeld H. Müller

Schitterend bronzen beeld van een jager met hond. Dit beeld is gemaakt door de bekende beeldhouwer H. Müller. Het beeld is gesigneerd, weegt 16kg en is 65cm hoog.

Zeldzame mini comtoise

Zeldzame meiden comtoise. De klok heeft kwartierslag op drie bellen en veeropwinding. De wijzerplaat is gesigneerd: “L & L” Dat staat voor Lamy & lacroix. Deze firma staat vermeld in de Dictionaire des horloges Francais en was gevestigd in Morez (Jura). De klok is van rond 1850. Veeropwinding.

De wijzerplaat van de comtoise is slechts 18cm.

Comtoise regulateur

Dit is de vondst van het jaar. Gekocht bij een brocanteur in Frankrijk, onderop een stapel van een zojuist geruimde boedel. Een uiterst zeldzame Comtoise regulateur. Deze klok is rond 1850 aangekocht door de uurwerkmaker van Lapalisse, de heer Parrad. Dit type klokken werden gebruikt om de andere klokken op gelijk te zetten.

Wat ook uitzonderlijk is, is de manier van opwinden. Hoe dat moet? bekijk de video hieronder maar.

Micro comtoise (1870)

Dit is de allerkleinste comtoise die er bestaat. De afmetingen van het uurwerkkastje zijn slechts: 8x8x8cm. De doorsnede van de emaille wijzerplaat is 8 cm. Toch zit er een volledig comtoise uurwerk in inclusief wekkerwerk. Bijzonder zeldzaam.

Het is een dag loper met slagwerk op een klein belletje. Het klokje is in mooie staat.

Keizer Augustus Brons

Schitterend bronzen beeld op marmeren sokkel van Keizer Augustus met aan zijn voeten de god van de liefde, Cupido. Beeld is in uitstekende staat. Hoogte 56cm (67cm inclusief scepter). Gewicht 11kg

Fazanten haan en hen

Mooi opgezet koppeltje fazanten.
Ze zijn mooi opgezet en in goede staat.

Mahonie roltopbureau (1830)

Mooi sierlijk roltop bureau met boekenkastje. Dit mooie mahonie houten meubel is afgewerkt met subtiele zwart intarsia biezen. Het is een hollands meubel uit de periode rond 1830. Erg praktisch ook: niet te groot maar wel een bureau, kastje en boekenkastje in 1 meubel.

Afmetingen: grootste diepte 53cm, hoogte 195cm en breedte 105cm.