Project Description

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
Loading...

Verkocht

Rijtuigklok 19e eeuw

Deze mooie messing klok met emaille wijzerplaat is een zgnd rijtuig klok. Het heeft een mooie 8-daags balans uurwerkje en was dus geschikt als draagbare klok. Het werd dan dikwijls aan een haak in de koets opgehangen.  Het klokje heeft mooie, ragfijne wijzers en is voorzien van een secondewijzer

Diameter van de klok is 14cm.

Paraplu klokje

Leuk azuurblauwe parapluklokje, gemaakt rond de jaren ’50. De emaille wijzerplaat is rijkversierd. De paraplu is gemaakt van glas en messing. Later heeft Coca Cola het patent van dit klokje overgenomen en werden ze als reclameklokje toegepast. Het klokje loopt 8 dagen.

Diameter: 17,5 cm

Hollandse staande klok

Dit prachtige Amsterdams staand horloge is van de hand van Paulus Bramer. Het is dan ook te dateren in het eerste kwart van de 18e eeuw. Erg vroeg dus. Vandaar de kast met een engelse uitstraling; strak en sober. Maar wel bijzonder.Heel mooi donker wortelnoten fineer en een bijzondere, empire aandoende kap.

Het zgnd 5-pilar uurwerk is typisch hollands en van hoge kwaliteit. De klok slaat de halve uren voluit op een kleine bel en de hele uren voluit op de grote bel. Verder heeft de klok maan, datum en dag aanduiding en een aanduiding voor de dierenriem. Tevens een secondewijzer.

Door zijn afmeting (de klok meet slechts 227cm en dat is klein voor een Amsterdams staand horloge), past deze klok in elke gang of kamer.

Engels staand horloge

Mooie Engels staand horloge uit het midden van de 19e eeuw. De klok is in mooie staat en het uurwerk heeft zojuist een service beurt gehad. Totale hoogte 237cm.

Bronzen beeld H. Müller

Schitterend bronzen beeld van een jager met hond. Dit beeld is gemaakt door de bekende beeldhouwer H. Müller. Het beeld is gesigneerd, weegt 16kg en is 65cm hoog.

Zeldzame mini comtoise

Zeldzame meiden comtoise. De klok heeft kwartierslag op drie bellen en veeropwinding. De wijzerplaat is gesigneerd: “L & L” Dat staat voor Lamy & lacroix. Deze firma staat vermeld in de Dictionaire des horloges Francais en was gevestigd in Morez (Jura). De klok is van rond 1850. Veeropwinding.

De wijzerplaat van de comtoise is slechts 18cm.

Comtoise regulateur

Dit is de vondst van het jaar. Gekocht bij een brocanteur in Frankrijk, onderop een stapel van een zojuist geruimde boedel. Een uiterst zeldzame Comtoise regulateur. Deze klok is rond 1850 aangekocht door de uurwerkmaker van Lapalisse, de heer Parrad. Dit type klokken werden gebruikt om de andere klokken op gelijk te zetten.

Wat ook uitzonderlijk is, is de manier van opwinden. Hoe dat moet? bekijk de video hieronder maar.

Micro comtoise (1870)

Dit is de allerkleinste comtoise die er bestaat. De afmetingen van het uurwerkkastje zijn slechts: 8x8x8cm. De doorsnede van de emaille wijzerplaat is 8 cm. Toch zit er een volledig comtoise uurwerk in inclusief wekkerwerk. Bijzonder zeldzaam.

Het is een dag loper met slagwerk op een klein belletje. Het klokje is in mooie staat.

Keizer Augustus Brons

Schitterend bronzen beeld op marmeren sokkel van Keizer Augustus met aan zijn voeten de god van de liefde, Cupido. Beeld is in uitstekende staat. Hoogte 56cm (67cm inclusief scepter). Gewicht 11kg

Fazanten haan en hen

Mooi opgezet koppeltje fazanten.
Ze zijn mooi opgezet en in goede staat.

Mahonie roltopbureau (1830)

Mooi sierlijk roltop bureau met boekenkastje. Dit mooie mahonie houten meubel is afgewerkt met subtiele zwart intarsia biezen. Het is een hollands meubel uit de periode rond 1830. Erg praktisch ook: niet te groot maar wel een bureau, kastje en boekenkastje in 1 meubel.

Afmetingen: grootste diepte 53cm, hoogte 195cm en breedte 105cm.