Project omschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

Zakhorloges

Porte Montre

Een mooie blackamoor Porte Montre. Dit is een houder voor een zakhorloge uit eind 19e eeuw. De porte montre is in de vorm van een blackamoor figuur dat is gemaakt van composiet materiaal.

Afmetingen: hoogte is 22cm

Goud zakhorloge

Een in prachtige staat gouden zakhorloge. Het is een chronograaf zakhorloge. Gesigneerd met de tekst: Repetition Quarts, Chronograaf haute precision, Qualite superieure. Systeme brevete. (zie foto 4) Originele leren ‘portemonnee’ zit erbij.

Afmetingen: Diameter is 55 mm

Waltham zakhorloge

Een verguld zakhorloge met ankergang. Gesigneerde wijzerplaat: American Waltham. Serienummer 7045385.

Afmetingen: Diameter is 54 mm en dikte 18 mm

Zakhorloge (14k)

Een 14 karaats goud zakhorloge. Horloge heeft een cilinder gang.

Afmetingen: Diameter is 47 mm en dikte 10,3 mm

IWC Zakhorloge (18k)

— verkocht — Een in een mooie staat IWC zakhorloge. IWC staat voor International watch co, wat te zien is op de stofdeksel en op de wijzerplaat. De stofdeksel is net zoals de rest van het horloge 18k.

Afmetingen: Diameter is 48,25 mm

Caravelle Zakhorloge

Een mooi zakhorloge met de 24 uur cijfers in het rood aangeduid. Stofdeksel gesigneerd: Ancre de precision.

Afmetingen: Diameter is 44,63 mm

Zakhorloge

Zeldzaam Zwitsers zakhorloge uit de tijd rond 1800. Het horloge is bij het uurwerk gesigneerd door de maker Freres Melly a Geneve – N26813. De wijzerplaat is gesigneerd door Fisher et Sons in London, de verkoper van het horloge. De centrale wijzer geeft de datum aan op de wijzerplaat.

Afmetingen: Diameter is 6,2 cm , dikte is 2,7 cm

Zilveren zakhorloge met schildpadden achterkant

Een mooi Frans zakhorloge uit 1810-1820. Dit zakhorloge heeft vergulde wijzers, het horloge zelf is zilver. De beschermkast van het horloge heeft een schildpadden achterkant.

Afmetingen met de beschermkast : Diameter 6 cm en 2,5 dikte cm

Zilveren zakhorloge in zilveren viool

Wat een zeldzaam mooie combinatie. Een zakhorloge ‘verpakt in een massief zilveren viool (900). De viool is versierd met graveerwerk, voorzien van een bewerkte rand en houtinleg bij de snaren. Aan de binnenzijde van de viool zit een zakhorloge, met witte emaille wijzerplaat en een bakje met rond scharnierend deksel met adelaar. 18x7x3cm, brutogewicht ca 295 gram. In hele mooie staat. Periode 2e helft 19e eeuw. Het horloge is gesigneerd: 63 Nicolson st  Edinburgh  GF Greiner

Zilveren zakhorloge in zilveren vleugel

Wat een zeldzaam mooie combinatie. Een zakhorloge ‘verpakt in een massief zilveren vleugel (900). De vleugel is versierd met guirlandes en graveerwerk, voorzien van monogram en toetsen uit been. Onder de klep zit een zakhorloge, met witte emaille wijzerplaat. 10x8x4,5cm. brutogewicht ca 250 gram. In hele mooie staat. Periode 2e helft 19e eeuw.

Gouden zakhorloge

Een mooi 14k gouden zakhorloge met een paard afgebeeld op de achterkant. Het zakhorloge maakt gebruik van sleutelopwinding en heeft een cilindergang. Het horloge is in heel mooie staat.

Diameter 41mm; dikte 9mm.

14 k gouden zakhorloge 15 min repeat (Quarter repeat)

Heel mooi 14k gouden zakhorloge met 15 minute repeat. Het horloge geeft na indrukken van de knop op 2 gongen eerst de uren en dan de kwartieren aan. Erg bijzonder. Zogenaamd hunter model met gesloten voordeksel. De stofdeksel is gesigneerd: Medailles D’or – Diplome d’Honneur – Paris 1896 – Geneve 1896 – Bordeaux 1896 – Collectivite – Repetition – exp universelles. Diameter 50,7mm, dikte 14,3mm. Horloge is in mooie staat en werkt goed.

Vacheron zakhorloge

Mooi zakhorloge, gesigneerd Vacheron – Geneve – N74759 . 14k verguld. sleutel opwinding. Periode eind 19e eeuw. Diameter 46,4mm. Horloge is in mooie staat.

Gouden zakhorloge periode 1890

Mooi 14k verguld zakhorloge met sleutelopwinding. Periode eind 19e eeuw. Cilindergang. Diameter 45,6mm, dikte 13,7mm. Op de achterdeksel een mooie heldere gravure van een steigerend paard.

Gouden zakhorloge

Prachtig gouden zakhorloge gemaakt in 1732.  Gesigneerd: L F Guiot. (Les Frères Guiot) London. Spillegang. Zowel de kast als de beschermkast zijn van goud.

Chronograaf met minuten repetitie (Minute Repeat)

— verkocht — Spectaculair zakhorloge ”Chronograaf” met minuten repetitie ( Minute Repeat ). 18k goud en gemaakt in 1900. In hele mooie staat.
Diameter: 57mm.

18 eeuws zakhorloge van Bramer

Prachtig zakhorloge van de bekende Amsterdamse uurwerkmaker Bramer. Het horloge is gemaakt in 1775. Met spillegang, gouden horloge met gouden beschermkast. De diameter van het horloge is: (zonder beschermkast) 41mm.

Dames zakhorloge 14k

Mooi dames zakhorloge met 14 gouden kast. Van rond 1900.

14k zakhorloge

Mooi zakhorloge met een facetvormige 14k gouden kast. Het horloge heeft een secondewijzer bij de zes. Op de achterkant staat een mooie gravure van paard en wagen. Periode 1920/30

ZenTra verplegershorloge 14k

Heel mooi 14k gouden verplegershorloge van het merk Zentra (gestart in 1927 in Duitsland). Horloge is in mooie originele staat. Diameter 33,2mm, totaal gewicht 21gr. Periode jaren ’60

Gouden dames zakhorloge

Mooi gouden dames zakhorloge in mint condition. Periode eind 19e eeuw.

Zilveren zakhorloge 1880

Mooi zilveren zakhorloge gesigneerd: Ehrhardt London. Ehrhard wordt vermeld in de Watch & Clockmakers of the world. Schroefbalans en safety pinion. Horloge is in hele mooie staat en loopt uitstekend

14k gouden dames zakhorloge

Mooi dames zakhorloge van 14k goud. De achterkant is prachtig ingelegd met emaille. Het goud zelf is rijk versierd.  Het horloge heeft een kroonopwinding en een cilindergang.  Het zakhorloge is gemaakt rond 1900. Diameter: 26mm

Roskopf

Mooie Roskopf van rond 1900. Het horloge is van nikkel, heeft een 24 uursaanduiding en een ankergang. De stofkap is gesigneerd met medialle d’or Genève. Diameter: 52mm.

De porte montre, brons met robijnen, op de eerste foto is ook te koop

Zakhorloge 1780 met datum

Mooi spillegang zakhorloge uit het einde van de 18e eeuw. Wat dit vroege horloge bijzonder maakt is de datum aanduiding op de wijzerplaat bij de 6. Achter dit vensterje zit een verzilverde datumring. Verder een zilveren kast en beschermkast. Horloge is in mooie staat. Uurwerk gesigneerd: Jn Jones London.

Excelsior Park stopwatch

Mooie kwaliteits stopwatch van het Zwitserse merk Excelsior Park. De stopwatch is in mooie staat en het uurwerk is in goede conditie

Waltham zakhorloge

Mooi klein Waltham zakhorloge. Periode rond 1900. Kwaliteit Rolled Gold. Romeinse cijfers.

Diameter kast: 46mm

Gouden dames zakhorloge

Mooi gouden dames zakhorloge in mint condition. Periode eind 19e eeuw.