Schrijf je in voor de nieuwsbrief
DutchEnglishGerman
Dutch English German
     
FAQ items aan het laden...

De Kunstkaemer

Hedendaagse kunst in de Kunstkaemer van het Huygens Huys

In de Kunstkaemer van het Huygens Huys vindt u een prachtige collectie van hedendaagse kunst van een aantal gerenommeerde kunstenaars in combinatie met toegepaste kunst van top ontwerpers uit de Art Nouveau en Art Deco periode aan het begin van de 20e eeuw.  Momenteel exposeren wij glaskunst van Johan de Vries, sculpturen van Gerrit van Emous, bronzen van Charles Hermus, keramiek van Jacqueline Tijsen, schilderijen van Saskia Weerepas en diverse werken van Zsuzsanna Györgyövics. Hieronder vindt u een overzicht van een deel van hun werken die wij exposeren en verkopen. De Art Deco en Art Nouveau toegepaste kunstwerken vindt u onder collectie Art Deco – Art Nouveau 

Saskia Weerepas

Saskia studeerde 2 jaar aan de kunstacademie van Enschede maar kon zich daar niet vinden in het gehanteerde keurslijf. Zij besloot om haar eigen weg te gaan om zo haar creativiteit de vrije loop te kunnen geven. Saskia’s schilderijen zijn een mix van abstract en figuratief waarbij zij gebruik maakt van olieverf, acryl en lak op doek en hout. In haar atelier heeft zij haar eigen handschrift ontwikkeld en schildert zij vol overgave pretentieloze vrolijke doeken. Saskia houdt niet van quasi diepzinnige verklaringen over haar schilderkunst. Zij schildert omdat zij er bevrediging in vindt en zij hoopt dat zij iets van haar passie kan overbrengen op de toeschouwer.

Jacqueline Tijssen

Huizen! Dat staat zo dicht bij de mens. Het is je derde huid.

Jacqueline reist veel en die beelden van huizen op haar netvlies vertaalt ze naar beelden in klei. Ik bouw mijn huizen op uit plakken samengestelde klei. Voor ik een huis in elkaar zet, heb ik de ramen enz. al aangebracht. Ik moet dus goed plannen hoe ik het werkstuk ga maken, want trappen en doorgangen, decoraties, zijn al bepaald. In de afwerking van mijn creaties ga ik verder met mijn verhaal door bijvoorbeeld het aanbrengen van oude horloges bij mijn “Tijdshuizen”. Een beetje humor voeg ik graag toe en wordt beloond door de glimlach van een bezoeker.

Charles A.H. Hermus

In 1990 is hij gestart met het maken van beelden en gebruiksvoorwerpen van keramiek. Inmiddels is hij overgegaan op het maken van beelden van brons. Alle toegepaste technieken heeft hij zichzelf eigen gemaakt. Voor zijn beelden zijn beweging,balans en humor kenmerkend. In zijn sculpturen komt fascinatie voor de mens naar voren. Als beeldhouwer speelt hij met het spanningsveld tussen realisme en fantasie. De beelden van Charles zijn krachtig en gevoelig, meestal unica, soms in kleine oplage.

Charles werkt ook in opdracht.

Johan de Vries

Johan de Vries (1955) werkte vanaf 1990 als glasblazer op de Oude Horn bij Willem Heese. In 1999 realiseerde hij samen met partner Tanja de Heus een eigen glasblazerij en galerie in een herenboerderij in Bad Nieuweschans.

Het werk van Johan valt op door de vloeiende heldere kleuren. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet, zoals bij geblazen glas gebruikelijk, de vorm het uitgangspunt. Kleur en tekening zijn primair, waarbij de vorm vooral de drager is. Heet glas is water en vuur, is pure magie!